Raspisan konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata

LESKOVAC

 

Udruženje „Narodni parlament“ je u saradnji sa Kancelarijom za mlade grada Leskovca predstavilo konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata u okviru programa „Mladi su zakon“. Konkurs je raspisan 15. juna i traje do 10. jula.

„Cilj ovog programa je da promoviše aktivizam i volontiranje mladih, kao i da im pruži podršku da doprinesu boljem životu u mestu u kojem žive“ ističe Petar Đurović iz Narodnog parlamenta.

„Na konkurs mogu da se prijave udruženja mladih i neformalne omladinske grupe sastavljene od najmanje pet članova, kao što su đački ili studentski parlamenti, razne omladinske sekcije i druge grupe mladih sa teritorije Jablaničkog i Pčinjskog okruga. Neformalne omladinske grupe moraju imati minimum jednu punoletnu osobu, a sve smernice kao i prijavni obrazac za pisanje predloga projekta mogu se preuzeti na sajtu Narodnog parlamenta. Nakon završetka konkursa komisija će utvrditi koji predlozi ispunjavaju uslove konkursa i pozvati predstavnike odabranih grupa na trodnevnu obuku za unapređenje predloga projekta i upravljanje projektnim ciklusom. Konačni rezultati konkursa, odnosno predlozi projekata koji će biti finansirani biće objavljeni 10. avgusta 2016. godine, a projekti ce biti realizovani od 12. avgusta do 31. oktobra. Pojedinačna vrednost jednog omladinskog volonterskog projekta može da iznosi od 40.000 do 100.000 dinara“ objasnio  je Petar Đurović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare