Deca iz programa El Sistema ponovo osvajaju Beč

VRANJE-JAGODINA-PARAĆIN-OBRENOVAC

Dvadesetoro dece iz programa El Sistema Srbija iz Vranja,  Jagodine, Paraćina i Obrenovca imaće priliku da jedan deo letnjeg raspusta provedu u Beču.

Kroz saradnju udruženja Music Art Project koje u Srbiji sprovodi čuveni venecuelanski program muzičkog obrazovanja El Sistema, i partnerske austrijske organizacije Superar, i ove godine grupa mladih muzičara biće u prilici da radi, vežba, svira i druži se sa vršnjacima iz regiona.

Od 3-8. jula, oni će biti gosti grada Beča zajedno sa decom iz Austrije, Francuske, Španije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovačke i Rumunije na letnjem kampu koji će okupiti oko 120 mladih starosti od 10 do 14 godina.

Nakon izuzetnih iskustava koja su mladi gudači iz El Sistema Srbija stekli prošlog avgusta u Beču, ove godine na putovanju pridružiće im se i članovi hora. Deca iz muzičkih škola Jagodine, Paraćina i Vranja kao i obrenovačkog hora „Kruna od nota“ već pripremaju repertoar kojim će nastupiti pred vršnjacima u Beču. Sa njima idu i profesori uključeni u El Sistema program, koji će tokom nedelju dana u Beču moći da rade sa kolegama iz celog sveta.

Music Art Project sprovodi El Sistema program u 6 gradova u Srbiji uz podršku Ministrstva Prosvete. Prošlog leta jedna grupa dece takođe provela je deo raspusta radeći, svirajući i družeći se sa vršnjacima u Beču, dok je druga grupa bila na letnjem kampu u Milanu, gde su svirali u evropskom omladinskom El Sistema orkestru i nastupili u milanskoj Skali. Cilj ovogodišnjeg kampa u Beču je razmena znanja, druženje i zajedničko muziciranje dece koja po venecuelanskom modelu besplatno uče muziku u celom svetu.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare