Raspisan javni poziv za subvencije Ministarstva poljoprivrede

LESKOVAC-BEOGRAD

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo je Javni poziv za nabavku poljoprivredne mehanizacije i opreme za 2020. godinu.

Načelnik Poljoprivredne stručne službe Dalibor Cvetanović kaže da javni poziv počinje 1. juna i trajaće 15 dana.

Za ovaj poziv je iz budžeta izdvojeno 700.000.000 dinara.

Komercijalna poljoprivredna gazdinstava moći će da konkurišu za maksimalnih 1.500.000 dinara.

Visina subvencije iznosiće od 50 % do 65 % cene opreme ili mehanizacije bez uračunatog PDV-a.

Cvetanović je rekao da visina subvencija zavisi od razvijenosti
područja u kome se gazdinstvo nalazi.
“Skrećem pažnju našim poljoprivrednim proizvođačima koji se bave plasteničkom proizvodnjom da moraju obratiti pažnju na svoje setvene površine i da je maksimalna dozvoljena površina 50
ari. U slučaju da gazdinstvo ima veću površinu neće moći da konkuriše za sredstva na nacionalnom nivou već kod IPARD programa koji se finansira iz pretpristupnih fondovima EU”, objasnio je Cvetanović.

Podsticaji obuhvataju investicije u nabavku novih mašina i opreme za primarnu proizvodnju biljnih kultura u zaštićenom prostoru, primarnu proizvodnju voća i grožđa, proizvodnju povrća, cveća, aromatičnog i lekovitog bilja, ubiranje voća, grožđa, povrća, cveća, aromatičnog i lekovitog bilja, primarnu proizvodnju žitarica, industrijskog i krmnog bilja, obradu zemljišta, zaštitu biljaka od bolesti, korova i štetočina, prihranjivanje/đubrenje, berbu i transport primarnih poljoprivrednih proizvoda i navodnjavanje biljnih kultura.
Pravo na podsticaj ostvaruje podnosilac, koji je između ostalog, u potpunosti realizovalo investicije za koje podnosi zahtev u periodu od 1. januara 2020. godine, a najkasnije do dana podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje.
Postupak za ostvarivanje prava na podsticaje pokreće se podnošenjem Zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstava za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne proizvodnje biljnih kultura u 2020. godini u periodu od 1. do 15. juna 2020. godine preko Pisarnice republičkih organa uprave u Beogradu, ulica Nemanjina broj 22-26, Beograd, ili poštom na adresu: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja, Bulevar kralja Aleksandra br. 84, 11050 Beograd,

Uskoro se očekuje i objavljivanje Javnog poziva za ostvarivanje prava na podsticaje za nabavku novih mašina i opreme u stočarskoj proizvodnji.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x