Raspisan Javni poziv za realizaciju mera stručne prakse

VRANJE

Grad Vranje i Nacionalna služba za zapošljavanje su raspisali Javni poziv za realizaciju mera stručne prakse u 2021. godini.

Stručna praksa podrazumeva stručno osposobljavanje nezaposlenog za samostalan rad u struci za koju je stečeno odgovarajuće obrazovanje, radi obavljanja pripravničkog staža, odnosno sticanja uslova za polaganje stručnog ispita, kada je to zakonom, odnosno pravilnikom predviđeno kao poseban uslov za samostalan rad u struci. Stručna praksa se realizuje bez zasnivanja radnog odnosa.

Tokom trajanja Programa stručne prakse Grad Vranje preko Nacionalne službe za zapošljavanje angažovanim licima na ime novčane pomoći i troškova prevoza isplaćuje mesečno

16.000 dinara za lica sa trećim i četvrtim nivoom kvalifikacija,

18.000 dinara za lica sa šestim nivoom kvalifikacija i/ili 180 ESPB,

20.000 dinara za lica sa najmanje šestim nivoom kvalifikacija i 240 ESPB;

i vrši obračun i uplatu doprinosa za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti, u skladu sa zakonom.

Zahtev za učešće u programu podnosi se Nacionalnoj službi za zapošljavanje – filijala Vranje, neposredno ili putem pošte, na propisanom obrascu koji se može dobiti u Nacionalnoj službi za zapošljavanje ili preuzeti sa sajta www.nsz.gov.rs, Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave Vranje, www.vranje.org.rs

Informacije o programu mogu se dobiti u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave Vranje, na broj telefona 017/402-314, na sajtu www.vranje.org.rs ili u organizacionoj jedinici Nacionalne službe – filijala Vranje, telefon 017/407-109 , www.nsz.gov.rs.

Javni poziv je otvoren do 5. novembra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare