RASIM LJAJIĆ OTVORIO ROŠTILJIJADU

LESKOVAC

MInistar trgoviine I turizma Rasim Ljajić rekao je večeras u Leskovcu da bi stanovnici tog grada terebali da budu ponosni na Roštiljiadu I dodao da je , od 1700 manifestacija, koliko ih ima u Srbiji, ova jedna od naposećenijih.

“ Očekujemo da će ove godine biti oko 700.000 ljudi na njoj I da svi oni prenesu pravu sliku o Leskovcu I  Leskovčanima”, rekao je Ljajić koji je otvorio 26. Roštiljiadu.

“Ovo je najbolji primer kako se od jedne lokalne manifestavije pravi značajan medjunarodna turistička manifestacija jer u  Leskovac narednih dana neće doći samo gradjani Srbije već I sviih susednih zemalja”, rekao je Ljajić.

On je dodao kako “veruje” da će Roštiljiada “ iz godine u godinu  pokazivati ono najbiolje što Srbija ima , gostoprimstvo , dobru brendiranu hranu” ali I da ova manifestacija “sem ekonomskog ima I društveni značag za Leskovac I okolne opštine”.

Ljajić je rekao I da se Srbija, zahvaljujući Leskovcu promoviše I na ovaj način.

Leskovačka Roštiljiada traje do nedelje .

Večeras je započela koncertom  leskovačkog Kulturno umetničkog društva “Lemind” I defileom malih mažoretkinja, bubnjara i dobošara sa DRUM DUM festa, bleh orkestara, maskota “Roštiljijade”, popularnog Roštiljka.

KOncert večeri održaće Kiki Lesendrić I Piloti.

Narednih dana nastupaće  Van Gog, MIroslav Ilić, Legende ali će se praviti I najveća pljeskavica na svetu

A takmičiće se I majstori roštilja.

Ove gopdine festival roštilja pratiće I različite kulturne manifestacije I naučni simpozijumi a oni koji to žele mogu posetiti I izuzertno vredno arheološko nalazište  na dvadesetak kilometara od Leskovca, Caričin grad.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare