Rampe za invalide u svim školama

VRANJE

Na  danasnjoj sednici Gradskog veća u Vranju odlučeno je da se svim školama i ustanovama uputi poziv da dostave neophodne podatke o potrebama za ugradnju rampi za osobe sa invaliditetom, kaže portparol Zorica Jović.

,,Na ovaj način želimo da svakom licu sa invaliditetom omogućimo pristup ustanovama. Potrebna nam je baza sa svim relevantnim podacima, kako bismo tamo gde je potrebno, ugradili rampe za invalide. Ovim ćemo ispoštovati i Zakon o sprečavanju diskriminacije osoba sa invaliditetom“, kaže Jovićeva.

Gradsko veće je usvojilo i Pravilnik o uslovima i kriterijumima za izbor korisnika socijalnog stanovanja i postupak rada komisije. Kao što je poznato biće dodeljeno 28 stanova u naselju „Rasadnici“ u Vranjskoj Banji, koji su izgrađeni za potrebe zbrinjavanja izbeglica i interno raseljenih lica.

Većnici su imenovali i Komisiju za izradu lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja romske manjine u gradu, na čelu sa gradskim većnikom Dejanom Bajramovićem.

Obrazovana je i radna grupa za realizaciju projekta o uvođenju video nadzora, koja će biti sastavljena od predstavnika lokalne samouprave i Policijske uprave. Predsednik je zamenik gradonačelnika dr Igor Andonov.

Projekat je još ranije urađen i u njegovoj realizacji  bilo je dosta propusta, naročito u pogledu ovlašćenja Grada i Ministartsva unutrašnjih poslova, zbog čega je formirana zajednička radna grupa.

U skladu sa ovlašćenjima biće podeljeni zadaci članovima radne grupe, kako bi bila nastavljena realizacija ovog projekta, rekla je portparol Gradskog veća.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare