Rama pozvao Tačija i Haradinaja da se obrate dijaspori u SAD

TIRANA

Premijer Albanije Edi Rama je u emisiji “Opinion” TV Klana u Tirani oko moguće promene granica izmedju Kosova i Srbije, rekao da “ne treba da da bude prepucavanja dal će biti rata ili neće”, misleći pri tom na izjavu premijera Kosova Ramuša Haradinaja , a da sa druge strane “niko ne sme da predsednika Kosova Hašima Tačija smatra beogradskim neplaćenim radnikom, misleci pri tom na izjavu  bivšeg premijera Albanije Sali Berišu.

On je pozvao Tačija i Haradinaja da se obrate,  kako je rekao ” Albanskoj dijaspori u SAD”.

“Ja nisam ni predsednik niti premijer Kosova. Iskreno, ne zavidim uopste na kritikama i komentarima koje dobija predsednik Kosova. Jer,  van svega što se može kritikovati, ovo pitanje nije pitanje koje treba definisati na osnovu simpatije ili antipatije za njega… Promena granica nije cilj nego je instrument”, rekao je Rama.

“To je stvar koju treba definisati na osnovu nase ljubavi prema zajednickoj domovini orlova koja je domovina Albanaca bilo da je od Laberije (jug Albanija), bilo da je sa Kosova”, rekao je Rama.

 

Sa druge strane predsednik Kosova Hašim Tači je prilikom gostovanja na albanskoj televizij Vision Plus ponovio  svoje stavove o pripajanju Preševa, Bujanovca i Medvedje Kosovu i podvukao da neće biti ni najmanjeg odstupanja od teritorije Kosova.

 

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o
Проститутки Бишкека