Radovi na trgu se izvode al su nevidljivi

LESKOVAC

Komentarišući radove koji su u toku na gradskom trgu, Suzana Grebenarović glavni arhitekta, je rekla da se „oni izvode, ali nisu vidljivi”.

” Radi se na rekonstrukciji kanalizacione i vodovodne mreže, na iskopu napojnog kabla za napajanje elekto-instalacija, zatim iskop i izrada tehničke prostorije za fontanu, koji se nalaze ispoda same buduće pozornice…”, rekla je ona ali nije objasnila kako se izvode ti radovi ako ih građani ne vide.

” To su tzv. inženjerski radovi koji će biti vidljivi tek u maju mesecu. Oni se ne tiču popločavanja, što u suštini narod očekuje. Do toga ima dosta radova i na fontani, na pozornici, na podestu pilona, na žardinjerama i klupama koje se izvode u betonu…“, dodala je ona.

Zastoja je bilo samo kada su bile vremenske neprilike i oni su usporavali radove, kaže Grebenarevićeva, ali i da se dosadašnji radovi kreću u okviru predviđenih rokova.

U ovom periodu se rade još i tehničke prostorije za fontanu, njihov iskop koji će se nalaziti ispod same pozornice. U pitanju su inženjerski radovi.

Svoj komentar o toku radova i reakciji građana na tok izgradnje Gradskog trga dao je i gradonačelnik Goran Cvetanović koji je rekao i da su građani reagovaili i zato što su radovi počeli u decembru.

„Svima je bilo neverovatno da možemo decembra, januara i februara da uradimo ovoliku količinu kvalitetnih radova koje smo izveli. Samo kada su bili kiše ili je trebalo da se osuši od kiše nismo radili. S obzirom na to da trebamo da radove završimo do 11. meseca potpuno se uklapamo. Inače, izvođač radova bio je hteo da iz inostranstva uveze kvalitetniji, bolji i jeftiniji kamen, ali sam ja insistirao da strikto bude postavljen domaći kamen, kako je prvobitno bilo predviđeno,“ rekao je Cvetanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare