Radovi na Kliničkom centru po planu.

NIŠ

 

Koliko je verovatno da će Niš dobiti najsavremeniji Klinički centar do kraja marta, kako je najavio predsednik Vlade Aleksandar Vučić koji je ocenio „ da će to biti velelepna građevina sa najsavremenijom opremom koja postoji u svetu“ dodajući da će „ Niš imati najbolji zdravstveni centar u zemlji“. To je prva tako velika investicija nakon izgradnje VMA u Beogradu.

Ukoliko se radovi nastave ovom dinamikom, to će se obistiniti. Ni temperature ispod nule nisu zaustavile radove. Oko 380 radnika radi punom parom a uskoro će ih biti i stotinak više. Tender Ministarstva zdravlja koji je raspisan 20. decembra  prošle godine za opremu koja predviđa skenere, magnetne rezonance, rengene, operacione stolove, krevete i drugu medicinsku opremu  je završen.  Predstoji odluka koja će firma opremiti novi prostor. Sredstva su obezbeđena. Država je za opremanje obezbedila dve milijarde i dvesta miliona dinara, odnosno 17 miliona evra.

Novi Klinički centar će imati 17 operacionih sala, Urgentni centar, Centar za operacije, intenzivnu negu, dijagnostiku i radioterapiju.  Izgradnja Kliničkog centra koji će imati preko 44.000 kvadratnih metara , od čega je oko 20.000 novoizgrađeno a preostali deo je rekonstruisa,  koštaće oko četiri miliona dinara.

Ovde će posao će naći medicinari iz deficitarnih oblesti – radiolozi, anesteziolozi, hirurzi, dečiji neurolozi ali i drugi kadrovi.

Za izgradnju i rekonstrukciju četiri  Klinička centra u Srbiji, među kojima je i niški , Evropska investiciona banka je odobrila 150 miliona evra, od čega je 32 miliona namenjeno Nišu.

Podsećanja radi radovi na izgradnji I rekonstrukciji Kliničkog centra u Nišu počeči su oktobra 2013. godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare