Radovi na izgradnji stadiona se odvijaju bez problema, za razliku od trga

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obišao je radove na izgradnji Gradskog stadiona.

Radovi teku predviđenom dinamikom, i, ukoliko se tako nastave, biće završeni krajem februara 2023. godine.

Leskovac će tako dobiti stradion savremenog izgleda, sa 8.136 mesta, svlačionicama, prostorijama za sudije i delegate, ulazima za navijače, VIP goste, novinare, salom za konferencije i za prvu pomoć, parkingom sa 198 mesta, administrativnim prostorijama i pratećim objektima uslužnog karaktera.

Cvetanović je posebno istakao da se zahvaljujući predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću u Srbiji grade moderni sportski objekti prema svim UEFA standardima, a jedan od gradova u kojem će nići velelepni stadion je Leskovac.

„Kranovi i teška mašinerija i impozantno gradilište na lokaciji srušenog nekadašnjeg zdanja gradskog stadiona pokazuju ozbiljan pristup radovima. Gradnja stadiona je vredna skoro 2,5 milijarde dinara, i finansira se sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Predviđena visina objekta stadiona je 16,3 metra, visina stubova reflektora 32 metra, dok će dimenzije samog terena biti 105×68 metara. Postoji i projekat ozelenjavanja stadiona, čiji je cilj ekološko i estetesko unapređenje prostora, sa željom da se formiranjem zasada na slobodnim površinama upotpuni vizuelni doživljaj kompleksam, a biće posađena stabla jele, tise i crvenog javora.“

Gradonačelnik je najvaio i da će lokalna samouprava pokušati da uloži 100.000 evra u ugradnju solarnih panela, kako bi se ostvarila dodatna ušteda, te da će se tek odlučivati ko će upravljati stadionom kada bude izgrađen.

„SRC „Dubočica“ se nije pokazao kao najbolji domaćin. Imamo dovoljno vremena da o tome razmislimo, da vidimo, procenimo, čujemo sugestije i donesemo pravilnu odluku za sve građane Leskovca.“

Dejan Slijepčević, jedan od predstavnika konzorcijuma koji vodi ovaj projekat, kaže da je izazov raditi jedan od kapitalnih projekata.

„Ovo je prilika je da se i „Dubočica“ podigne iz nižih liga. Ovo je jedna impozantna struktura, mislim da ćemo u dogovorenom roku i željenom kvalitetu izvesti ovaj objekat. Imamo svu potrebnu pomoć gradskih struktura.“

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Svetiliska
Svetiliska
2 godine pre

Gospodjo Stojanovic, ne znam zasto ste toliko skepticni i nepoverljivi prema velelepnim gradjevinskim poduhvatima u Leskovcu, a za vreme zlatnog doba Srbije? Pisete “Radovi na izgradnji stadiona se odvijaju bez problema, za razliku od trga”Leskovacki trg, leskovacki stadion i leskovacki metro bice zavrseni u isto vreme: Na Sveti Nikad!