Radove na rekonstrukciji škole počinju u decembru

VLASOTINCE

Iako je graditeljska sezona završena radovi na kompletnoj rekonstrukciji OŠ “8.oktobar“ u Vlasotincu počeli su pre tri dana.

Radove vredne nešto više od 144 miliona dinara finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije, a izvodi Ekspertuniverzal iz Beograda, sa svojim podizvođačima, saopšteno je iz kabineta predsednika opštine.

Rok za završetak radova je 210 kalendarskih dana.

Preciziran o je da se stari nameštaj iznosi u DTV Partizan a da deca od prošle nedelje nastavu pohađaju u OŠ „Siniša“ Janić“ i Tehničkoj školi, odnosno Gimnaziji.

“Kao što je prethodno renovirana OŠ „Siniša Janić“, tako će se raditi i škola „8.oktobar“ – od poda do plafona – ostaju samo zidovi. Mala zgrada u kojoj je kuhinja se ruši i gradiće se nova. Projektanti nisu dozvolili da se rekonstruiše, pošto je reč je o montažnom objektu. Stolarija, iako relativno nova, zameniće se kvalitetnijom koja će ispuniti određene standarde, a od izvođača smo tražili da pažljivo demontira postojeću kako bi mogla da se iskoristi na drugim objektima”, kaže pomoćnik predsednika opštine Vlasotince Vladimir Kocić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare