RADOICA MILOSAVLJEVIĆ NA VREME ISPLATIO BANKARSKE GARANCIJE?

BEOGRAD

(UNS)

“Radoica Milosavljević iz Kruševca predao je bankarske garancije za svih osam medija koje je kupio”, rečeno je danas Udruženju novinara Srbije (UNS) u Ministarstvu privrede.
Radoica Milosavljević (foto: www.rtk.rs) Radoica Milosavljević (foto: www.rtk.rs)
„Jednom su produženi rokovi isplate bankarskih garancija za sve medije koje je Radoica Milosavljević kupio. Odluke su donete u periodu od 22. oktobra do 1. decembra prošle godine na period odlaganja od 60 dana od dana prijema obaveštenja. On je do sada sve bankarske garancije uplatio“, rekla je za UNS Angelina Jeftić iz Sektora za privatizaciju i stečaj Ministarstva privrede.
Podsetimo, Centar za vladavinu prava objavio je u januaru ove godine da Radoica Milosavljević nije u propisanom roku dostavio bankarske garancije za osam medija koje je kupio u procesu privatizacije, kao i da je 13. januara tražio prolongiranje ispunjavanja obaveza iz kupoprodajnog ugovora za još 90 dana.
Nakon toga, UNS je od Agencije za privatizaciju zatražio odgovor na pitanje na osnovu kog propisa je Milosavljeviću produžen rok za isplatu garancija, kao i kopiju rešenja o odlaganju dostavljanja bankarskih garancija.
S obzirom na to da je Agencija prestala sa radom 1. februara, a da do tad UNS nije dobio odgovor, pitanja smo 18. februara uputili i Ministarstvu privrede koje je preuzelo nadležnost Agencije.
Ministarstvo je danas, posle skoro 20 dana, UNS-u odgovorilo da je „na osnovu člana 54. Zakona o privatizaciji i člana 15. Ugovora o prodaju kapitala, a na zahtev kupca Milosavljevića, produžilo rok za dostavljanje bankarskih garancija za sve medije čiji je on vlasnik“.
Međutim, kopije dokumenata koje bi potvrdile ove navode Ministarstva UNS nije dobio, iako je u više navrata to zahtevao na osnovu Zakona o pristupu informacijama od javnog značaja.
Radoica Milosavljević: Ne sećam se kad sam obezbedio bankarske garancije
Udruženju novinara Srbije (UNS), posle odbijanja poziva, javio se Radoica Milosavljević koji je potvrdio da je obezbedio bankarske garancije za osam medija koje je kupio u postupku privatizacije.
„Jesam isplatio, ne sećam se kad“, odgovorio je Milosavljević na pitanje UNS-a kada je obezbedio garancije za kupljene medije.

Podsetimo, Radoica Milosavljević kupio je prošle godine RTV Pančevo, RTV Kragujevac, RTV Brus, TV Pirot, RTV Caribrod, Centar za informisanje Novi Kneževac, TV Požega i RTV Kruševac koje je platio ukupno 281.280 evra.
Za ove medije trebalo je da dostavi bankarske garancije u vrednosti od ukupno 287.000 evra i to: 40.000 evra za RTV Pančevo, 150.000 evra za RTV Kragujevac, 30.000 evra za RTV Caribrod Dimitrovgrad, 30.000 evra za Televiziju Požega, 15.000 evra za RTV Brus, 14.000 evra za RTV Kruševac, 6.500 evra za Televiziju Pirot i 1.500 evra za Centar za informisanje Novi Kneževac.
KOMENTARI (2)

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare