Radno vreme Narodne biblioteke “Radoje Domanović”

LESKOVAC

U skladu sa preporukom Vlade Republike Srbije i odlukom Kriznog štaba grada Leskovca Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ u Leskovcu od ponedeljka, 27. aprila 2020. godine, nastavlja sa radom. Preduzete su sve mere zaštite zbog mandemije od korona virusa. Biblioteka će raditi svakog radnog dana od 7.00 do16.00 časova. Iz ove ustanove preporučuju da posetite njihov sajt, gde su objavljeni katalozi knjiga na osnovu kojih će moći da se poruči i izda jedna publikacija sa Pozajmnog ili Dečjeg odeljenja na period od 14 dana, bez mogućnosti produženja. Knjige će se poručivati putem mejla: knjige.nble@gmail.com .

Pozajmljene knjige mogu se vratiti u biblioteku. Za narednu pozajmicu preporučuje se rezervacija na mejl ili neki od brojeve telefona 065/315-00-80, 016/315-00-83 i 016/315-00-81, kako bi se knjige preuzele odmah po dolasku korisnika u biblioteku. Publikacije sa Zavičajnog odeljenja i Legata „Nikolaj Timčenko“ neće se izdavati. Korisnici će moći da dođu do građe iz Zavičajnog fonda i Legata putem mejlova zavicajno.nble@gmail.com i legat.nble@gmail.com ili na telefon 016/260-077. Zavičajno odeljenje i Legat Nikolaja Timčenka radiće u periodu od 9.00 do 13.00 časova. Sa Stručnog odeljenja izdavaće se po jedna publikacija koja se može zadržati najviše 48 sati, uz obavezan lični dokument (fotokopija lične karte i revers). Ogranci Biblioteke u Vučju, Grdelici, Pečenjevcu i Predejanu radiće u periodu od 9.00 do 13.00 časova.

U biblioteci može biti samo po jedan korisnik na pultu za pozajmljivanje, uz pridržavanje svih propisanih mera.

Kao novinu u kriznim vremenima biblioteka će za penzionere, kao pripadnike osetljive grupe sa ograničenim vremenom kretanja, dežurati u dane kada izlaze iz svojih domova da idu u trgovinu. Ulaz u biblioteku je na Dečjem odeljenju, iz ulice Radoje Domanović. Korisnici su u obavezi da pri ulasku u Biblioteku imaju zaštitnu opremu (maske i rukavice) i da budu propisno udaljeni jedni od drugih.

Čitaonica dnevne štampe, čitaonice na Stručnom, Dečjem i Zavičajnom odeljenju, kao i elektronske učionice, neće raditi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare