Radnicima opštinske uprave i javnih ustanova jednokratna pomoć od po 4.000 dinara

 BUJANOVAC

Opštinsko veće  opštine Bujanovac usvojilo je zahtev Sindikalne organizacije radnika Opštinske uprave da svima, a ne samo onima sa decom do 15 godina, bude isplaćena jednokratna pomoć od 4.000 dinara. Sindikalci su ovaj zahtev opravdali niskim primanjima.

 Ipak, ova odluka nije konačna jer je predsednik opštine Šaip Kamberi naložio da se obave konsultacije sa nadležnim ministarstvom i Državnim revizorom.

 „Lokalna samouprava stoji dobro finasijski, jedina dilema je  da li je isplata jednokratne pomoći svim radnicima po zakonu. Stopiraću odluku ako nadležne institucije sugerišu da nije“, rekao je Kamberi na jučerašnjoj sednici Opštinskog veća.

  Inače, prvobitno je planirano da iznos jednokratne pomoći bude 5.000 dinara, ali je na predlog predsednika opštine smanjen na 4.000 i za ovu namenu iz budžeta će biti izdvojeno ukupno 1,36 miliona dinara za 340 radnika.

Po rečima načelnika Odeljenja za finansije Bobana Pavlovića, ovo je prvi put da se isplaćuje ovakva vrsta pomoći radnicima Opštinske uprave i javnih ustanova I organizacija, a neće je dobiti jedino zaposleni u JP „Komunalac“ i Domu zdravlja jer Opština ne finansira isplatu njihovih plata.

Isplata jednokratne pomoći vrši se na osnovu Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u organima jedinica lokalne samouprave.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare