Radnici JKP Naisus napali novinara N1 dok je snimao radove u Njegoševoj ulici

NIŠ

Radnici JKP “Naisus”  su u ponedeljak oko 9:30 sati  napali reportera televizije N1 iz Niša, Milana Stojanovića dok je snimao radove u Njegoševoj ulici, gde je tokom vikenda došlo do curenja zbog kvara na vodovodnoj mreži, objavio je City smart radio iz Niša.   Novinar je u strahu za svoju bezbednost obavestio policiju koja je obezbeđivala ekipu dok nisu završili snimanje.                      

Do incidenta je došlo kada je reporter, udaljen nekih stotinak metara od radnika, mobilnim telefonom snimao raskopavanje ulice gde pritom nije bilo vidljivog znaka upozorenja o izvođenju bilo kakvih radova.

 Kako je objavio City smart, Stojanović kaže da ga je u tom trenutku primetio jedan od radnika Vodovoda koji mu je doviknuo da prekine sa snimanjem, a onda se preteći uputio ka njemu. Iako im je Stojanović objasnio da je novinar i  na radnom zadatku, radnici  su mu grupno prišli, unosili mu se u lice, nasrtali na njega, pokušavajući da ga oteraju, što se vidi i na snimku.

                          Reporter N1 je tada pozvao policiju koja je obezbeđivala ekupu dok nije završila zadatak, starajući se da ne dođe do incidenta. “Policiju je interesovalo da li sam dobio verbalne pretnje smrću, da ja njima definišem da li sam primio pretnje. Rekao sam im da pogledaju snimak pa će i sami videti”, kaže Stojanović za City smart.

                        On ističe da je reč o pokušaju zastrašivanja. “Nisu oni izrekli pretnje smrću, ali kako nazvati to kada vas petoro odraslih ljudi opkoli i unosi vam se u lice, urla i nasrće”, kaže Stojanović.  Dodaje da je ponašanje radnika javnog preduzeća nedopustivo, posebno kada se uzme u obzir da smo im svi mi na neki način poslodavci.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare