Kovid statistika: Preminula tri pacijenta, hospitalozovano 66, zaraženo još 80 ljudi u okrugu

VRANJE-PRIŠTANA

Epidemiološka situacija u Pčinjskom okrugu se smiruje, kažu stručnjaci. Poslednjih dana u Vranju i okrugu beleži se manji broj novozaraženih od virusa korona. Taj broj je sada dvocifren. Virus je i dalje tu, iako epidemiološka situacija korona virusne infekcije poprima nešto blažu formu.

U Zavodu za javno zdravlje kažu da je u Vranju 57 odsto stanovništva imunizovano. Najveći procenat vakcinisanih u Pčinjskom okrugu je u opštini Preševo. Tu je imunizovano 86 posto građana.

Iako se radi o blažem soju virusa u kovid bolnicama, pacijenti u Vranju i dalje gube bitku sa njim. U protekla 24 sata od posedica kovida preminula su tri bolesnika.

Broj hositalizovanih sa koronom u Zdravstvenom centru je manji nego juče kada ih je bilo 78. Trenutno je zbrinuto 66 osoba, od kojih 44 pacijenta diše uz pomoć kiseonika. Tokom proteklog dana na bolničko lečenje primljen je jedan pacijent, a otpušteno 11.

Juče je u Kovid ambulanti ATD obavljeno 78 prvih od ukupno 248.

Pregledana su 24 deteta u Kovid ambulanti za decu, od kojih je 20 bilo na antigenskom testu. Evidentirana su dva predškolca i troje školaraca sa virusom. Prethodnog dana nijedno dete nije bilo zaraženo.

Prema poslednjim zvaničnim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, na kovid je testirano 360 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga. Utvrđena je infekcija kod 80 lica.

Korona virusom u Vranju su zaražene 44 osobe. U Bujanovcu je 12, Preševu sedam, Bosilegradu šest, Surdulici pet, Vladičinom Hanu četiri i Trgovištu dva inficirana lica.

U Vranju su juče date 23 doze vakcina. Najviše ih je imunizovano trećom dozom, podaci su Zdravstvenog centra Vranje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare