Radnici “Gumoplastike” odložili štrajk gladju

 

BUJANOVAC

Radnici bujanovačke “Gumoplastike” dana su organizovali protesnu šetnju na kojoj su istakli zahteve nadležnim ministrstvima da im pomognu u rešavanju teških socijlnih problema koje imaju u ovoj firmi i obezbede socijalni program, koji im je obećan još prošle godine.

Radnici su odložili za danas najavljeni štrajk gladju zbog obećanja, koja su dobili  iz ministarstava privrede, finansija i rada.

Poverenik UGS Nezavisnot u  D.O.O. „Gumoplastika“ Bujanovac Slavoljub Ristić je rekao za JUGpress da je iz ovih ministarstava stiglo obećanje da će u narednih davdesetak dana rešiti probleme radnika i da je najavljeni štraj gladju odložen zbog toga.

“Štrajk gladju je naš potez očajnika, jer smo svi radnici bez razlike, očajnici s obzirom da nemamo nikakva finansijska primanja, čime smo vrlo ozbiljno ugrozili egzistenciju svojih porodica, svoje dece”, rekaa je Ristić.

Radnici ove fabrike, čije je sedište u Bujanovcu i u selu Klenike kod Bujanovca , već osam meseci su u štrajku.

Od Ministarstva privrede, koje upravlja “Gumoplastikom”, zahtevaju smenu direktora Srboljuba Dimitrijevića i predsednika Skupštine deoničara Nikole Markovića.
Tvrde da su “zbog njihovog nerada ili namerne opstrukcije radnici fabrike su uskraćeni za socijalni program koji treba da usvoji Ministarstvo za rad i zapošljavanje”.
Kao razlog za opredeljivanje velike većine radnika za socijalni program navode  prvenstveno izuzetno niske plate, koje se kreću od 7.000 do 15.000 dinara mesečno.

“Mi smo žrtve neodgovornosti direktora-penzionera (više od 3 godine je u penziji) koji i dalje radi protiv interesa radnika, zbog toga da bi on što duže pored penzije primao i platu”, tvrdi  Ristić.

On je dodao u da radnicima socijalni program po Zakonu sleduje.

“To niko od nadležnih u ministarstvima ne spori, ali se postupak namerno odugovlači iz nama nepoznatih razloga. Mi smo vrlo ozbiljni u svojim namerama, tako da ćemo sigurno ići do kraja”, rekao je Ristić.

.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare