Počeli radovi na vodovodnoj mreži u naselju Šljaka

NIŠ

Nakon desetak godina i  velikih problema sa vodosnabdevanjem,  danas su zvanično počeli radovi na rekonstrukciji dela vodovodne mreže u niškom naselju Šljaka.

Ekipe JKP Naisus danas su radove otpočele u Bujmirskoj ulici. Prva faza koja je započeta danas podrazumeva zamenu svih instalacija i rekonstrukciju vodovodne mreže u pet ulica i dva prilaza.

“ Obuhvaćeno je pet ulica i dva prilaza u ukupnoj dužini dužini od 740 metara .Imamo još oko 900 metara vodovodne instalacije. Što se tiče priključaka biće obuhvaćeno 90 individualnih priključaka i zamena priključnih veza “, kazao je v.d direktor JKP Naisus Igor Vučić.

Za radove u ovoj fazi, koja treba da bude okončana za dva meseca,  izdvojeno je 10 miliona dinara, rekao je danas gradonačelnok Niša Darko Bulatović koji je obišao radove.

On je pre 20 dana posetio ovo niško naselje i razgovarao sa meštanima o konačnom rešavanju problema koji im je godinama unazad stvarao ogromne poteškoće.

“U rokovima koje smo pre nepunih mesec dana dogovorili sa meštanima Šljake na Zboru građana, utvrdili smo dinamiku radova i danas i zvanično počeli prvu fazu kompletne rekonstrukcije vodovodne mreže u ovom delu Niša. “, poručio je gradonačelnik.  On je dodao da će se radovi izvoditi u još dve faze i da će Grad izdvojiti još 20 miliona dinara.

 „Nakon ove očekujemo da spremimo i drugu fazu i kao što smo se dogovorili, rema planu koji smo napravili, kompletna rekonstrukcija vodovodne mreže u naselju Šljaka biće završena do 1. avgusta naredne godine i sve ukupno koštaće nas 30 miliona dinara“, zaključio je gradonačelnik.

Osim vodovodne mreže žiitelji naselja Šljaka dobiće i teretanu na otvorenom koja će , kako kaže predsednik opštine Crveni krst Miroslav Milutinović , biti montirana za mesec do mesec ipo dana. Opština je za ove radove izdvojila 160 000 dinara.  Naselje će dobiti i letnjikovac za koji je opština izdvojila još 75 000 dinara.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare