Radna grupa za bezbednost novinara o Vidojkoviću

BEOGRAD

Radna grupa za bezbednost i zaštitu novinara održala je danas vanredan sastanak povodom slučaja novinara Marka Vidojkovića kojem su upućene pretnje smrću i osudila je te pretnje, saopšteno je posle sastanka.

Zamenik republičkog javnog tužioca Branko Stamenković upoznao je članove Radne grupe sa činjenicama o ovom slučaju i aktivnostima koje su Ministarstvo unutrašnjih poslova i Tužilaštvo preduzeli na njegovom rasvetljavanju.

Članovi Radne grupe naglasili su da je važno da se kontinuitet rada ove grupe nastavi u punom kapacitetu, kako bi zajedničkim radom postigli  veću efikasnost u zaštiti novinara i povećanju njihove bezbednosti.

Današnjem sastanku prisustvovali su i partneri iz međunarodnih organizacija, navodi se u saopštenju. 

U radu ove Radne grupe već neko vreme ne učestvuje pet novinarskih udruženja i asocijacija.

Zbog toga što su predlog da se razgovara na sastanku Radne grupe za bezbednost novinara o napadima na redakciju KRIK-a u provladinim tabloidima i od strane poslanika SNS u Skupštini Srbije ignorisali predstavnici Vlade Srbije i ministarstava ovu Radnu grupu su napustili Asocijacije medija, Asocijacije onlajn medija (AOM), Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV), Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), Poslovnog udruženja Asocijacija lokalnih i nezavisnih medija „Lokal Pres“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare