Radionicu za srednjoškolce sa juga Srbije organizuje Bugarsko-srpski centar

VRANJE

Bugarsko- srpski centar je kao deo projekta ,,Kulturna diplomatija i mladi-most razvoja bugarsko-srpskih odnosa”, organizovao radionicu slikanja.

Konzul Generalnog konzulata Republike Bugarske u Nišu, Petar Danov istakao da je ovo izuzetna prilika za međusobno upoznavanje mladih iz Bugarske i Srbije, ali i mogućnost za bliže upoznavanje sa kulturama, običajima i tradicijom obe zemlje, objavljeno je na sajtu grada.

,,Želim da naglasim da sa lokalnom samoupravom imamo izuzetnu saradnju, kao i sa Bugarsko-srpskim centrom. Ovo je četvrti projekat koji realizujemo sa ovim centrom i mogu da kažem da su dosadašnji rezultati odlični. U narednom periodu nastavićemo sa takvim trendom, jer nam je cilj približavanje naših naroda i pospešivanje saradnje u svim oblastima“, istakao je konzul.

Darko Anačkov, predsednik Bugarsko-srpskog centra u Vranju predstavio je program, koji će biti realizovan u okviru ovog projekta.

On je rekao da će danas biti organizovana radionica slikanja na platnu a prva tri rada nastala na njojh dobiće nagrade.

Za sutra je planirana radionica za izradu martenica, tradicionalnih bugarskih ukrasa od crvene i bele vune, a u toku popodneva predviđena je prezentacija tradicionalnih bugarskih narodnih instrumenata.

U sredu će biti organizovana jednodnevna ekskurzija do Sofije, gde je planirana poseta Nacionalnom istorijskom muzeju, dodao je Anačkov. Nadam se uspešnoj realizaciji projekta i zahvaljujem se gradskom rukovodstvu na podršci“, rekao je Anačkov

Radionice će voditi slikarka Vesna Marinković iz Narodnog univerziteta u Vranju, a u njoj učestvuje 24 srednjoškolca iz Vranja, Vladičinog Hana, Surdulice, Bosilegrada, Leskovca, Pirota i Dimitrovgrada.

Projekat se realizuje se uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Republike Bugarske, u okviru programa ,,Bugarska pomoć za razvoj”. (kraj) DV/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare