RADIONICE I KURSEVI ENGLESKOG I NEMAČKOG U KANCELARIJI ZA MLADE

LESKOVAC

 

Prijavljivanje kandidata za besplatne kurseve engleskog i nemačkog jezika, koje organizuje Kancelarija za mlade, počelo je od danas.

 

Kursevi su namenjeni mladima uzrasta od 18 do 30 godina, baziraće se na razvoju komunikacijskih sposobnosti i predstavljanja poslodavcu ili novom poslovnom partneru na jedan od ova dva jezika. Jedan kurs traje četiri meseca, 32 školska časa dva puta nedeljno.

Za oba jezika će biti organizovane po dve grupe, sa po 15 do 20 polaznika, a u planu je da kurseve završi najmanje 60 polaznika.

Kao predavači na kuresvima biće angažovane osobe  u dogovoru sa NSZ-om, uz određenu novčanu naknadu, koja će se isplatiti iz budžeta Kancelarije za mlade koji za ovu godinu iznosi 1,5 miliona dinara, rekao je koordinator Kancelarije Aleksandar Stojanović.

On je na konferenciji za novinare obavestio sve zainteresovane mlade Leskovčane koji žele da se bave kreativnim zanimanjima da će Kancelarija organizovati i kreativne radionice, crtanje, grafike, dekupaža, kao i glumačke radionice koje su namenjene mladima od 10 do 30 godina. I ove radionice će trajati po četiri meseca.

U toku je izrada sajta Kancelarije za mlade, kako bi zainteresovani mogli da se informišu i prate aktivnosti ove Kancelaije, rekao je Stojanović.

U okviru Kancelarije za mlade funckioniše i Fond za mlade talente, čiji budžet ove godine iznosi 10 miliona dinara. Studenti koji imaju prosek preko 9, kao i osnovci i srednjoškolci dobitinici nagrada,  mogu se javiti Kancelariji za mlade i konkurisati u četiri kategorije – nauka, obrazovanje, usavršavanje, sport i kultura i umetnost.

Ove godine sredstva su mladim talentima podeljena za Svetog Savu, a naredna dodela će verovatno biti za Dan grada. Konkurs je počeo januara i traje čitave godine.

Inače, Kancelarija za mlade, koja funkcioniše u okviru Agencije za lokalni ekonomski razvoj, do sada je uspešno je realizovala pripremnu nastavu za prijemni ispit za sve osmake i besplatne bubnjarske radionice.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare