Radionica „Naše malo carstvo“ na Brestovačkom letu

LESKOVAC

U okviru manifestacije „Brestovačko leto“ održana je kreativna radionica za decu pod nazivom „Naše malo carstvo”. Deca su na njoj pokazala svoju kreativnost praveći i ukrašavajući krune od filca. Radionicu je održala Marija Lazarević, čije su radionice postale tradicija iz leta u leto i kojima se najviše raduju mališani i koja kaže da ako detetu podariš osmeh, uzvratiće osmehom.

„Ako im podariš vreme za igru i maštu, tek tada se dešava čarolija. Iz godine u godinu se trudim da osmislim tematku koja će što dublje da zagrebe njihovu maštu. Ove godine sam želela da klinci i klinceze barem na jedno vece postanu prinčevi i princeze. Svi zajedno smo samo za sat vremena u Brestovcu stvorili naše malo carstvo u kome stanuje drugarstvo.”

Od 2017. godine kroz svoj projekat „Prihvati razlike pobedi predrasude“ Marija Lazarević radi na prihvatanju osoba sa invaliditetom i smanjenju diskriminacije u drustvu. Široj javnosti poznata je kao autor knjige za decu „Moja omiljena tetka” preko koje se trudi da ruši predrasude i pomera granice, tako da je za kratko vreme postala i omiljena tetka svih mališana. (kraj) IS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare