Radionica “Ja sam (grafički roman) Akiko

LESKOVAC

U okviru prateće manifestacije Balkanske smotre mladih strip autora u čitaonici Narodne biblioteke „Radoje Domanović” održana je radionica na kojoj je predstavljen proces izrade grafičkog romana „Ja sam Akiko” po istoimenom romanu Stefana Mitića Tićmija. U programu su učestvovali autor Stefan Tićmi, crtači iz Škole stripa “Nikola Mitrović Kokan”, kao i učenici četvrtog razreda OŠ „Josif Kostić“.

Stefan Tićmi kaže da se u Leskovačkoj školi stripa već duže vreme radi na grafičkom romanu „Ja sam Akiko“, te je ovo lepa prilika da se vidi ono što je do sada urađeno.

„Radujem se jer ću i ja moći da detaljnije vidim šta je urađeno. „Akiko“ stalno menja formu, kroz pozorište, kroz animirani film, a ovo je još lepše jer u čitavom procesu učestvuju deca.“

Marko Stojanović, predavač u Školi stripa „Nikola Mitrović Kokan“, smatra dobrom ideju da sama deca nacrtaju strip vezan za roman „Ja sam Akiko“.

„trebalo je malo vremena da se pronađu deca koja su dovoljno tehnički vešta da to izvedu. Srećom, ova deca to mogu, a u tome im je pomoglo i iskustvo koje su stekli na javnim časovima crtanja stripova. To pokazuje i da naše aktivnosti nisu slučajne, nego se naslanjaju jedna na drugu. Do sada smo već uradili petinu romana.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare