Radio televizija Vranje raspisala memorijalni konkurs Pera Stojanovic Tuman

VRANJE

Radio televizija Vranje poziva novinare, pisce, scenariste i sve ostale umetničke stvaraoce da se prijave na konkurs za nagradu „Pera Stojanović Tuman“ za najbolji humorističko-satirični tekst.
Nagrada nosi ime doajena vranjskog radio novinarstva, poznatog glumca, humoriste i boema Pere Stojanovića Tumana, a ustanovljena je 2005. godine.

Pisane radove šaljete, isključivo pod šifrom. U posebnoj koverti koja ne sme biti otvarana do proglašenja najboljeg rada, napišite podatke o Vama.

Radove treba dostaviti do 1. septembra 2023. godine na adresu:

Radio televizija Vranje

Partizanska 17a,

17501 Vranje i

rtvranje@verat.net

(Neophodno je radove poslati i poštom i u elektronskoj verziji).

Žiri će odluku o najboljem radu objaviti 7. septembra 2023. na rođendan Radio Vranja.

Autoru najboljeg rada pripada novčana nagrada u iznosu od 60.000 dinara, koja će biti uručena na svečanosti 20. novembra 2023. povodom Dana Televizije Vranje.

Prvonagrađeni humoristički rad biće pretočen u radio dramu i premijerno emitovan u dane novogodišnjih praznika na programu Radio Vranja.

Za dodatne informacije možete pozvati 017 422 632 ili pisati na rtvranje@verat.net.

*Memorijalna nagrada “Pera Stojanović Tuman” je tradicionalna i prepoznatljiva u celoj Srbiji. Nagrađeni tekst se adaptira (uz pomoć reditelja i producenta) i ove godine uvodimo novinu – priprema radio drama.

Medijsko prilagođavanje teksta je specifičnost ovog konkursa čime razvijamo nova dostignuća u medijskom lokalnom sektoru. Do sada je to bila ekranizacija, a sada prelazimo na radio dramu kao posebno zahtevnu i osetljivu i nedostajuću kategoriju radijske produkcijem navodi se u saopštenju. (kraj) DV/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare