Radio televizija Kragujevac- Plate nema a računi stižu

KRAGUJEVAC

Ni posle svakodnevnih  jednočasovnih štrajkova upozorenja koji  traju više od nedelju dana u Radio televiziji Kragujevac, njenog vlasnika, kao ni  nadležne državne  institucije očigledno ne zanima zbog čega  zaposleni u RTK  skoro 5 meseci ne primaju zarade, dok  njihovi  računi za komunalije, rate za kredite i izvršitelji stižu na vreme, saopštio je Sindikat „Nezavisnost“ Radio televizije Kragujevac.

“Pošto nema nikakvih naznaka da će biti isplaćene zaradjene plate, upozoravamo da su  zaposleni u RTK na sigurnom putu da postanu socijalni slučajevi.

Ukazujemo i na činjenicu  da su uslovi rada u Radio televiziji Kragujevac sve teži i  nedostojni ove medijske kuće i zaposlenih koji  profesionalno obavljaju svoj posao.

Zbog neplaćenih računa RTK su isključeni telefoni, nemamo benzin za odlazak na terene, isključen je internet, nema tonera ni papira za štampač i dr.

Žalosno je što ni lokalnu samoupravu u Kragujevcu uopšte ne zanima kakvo je stanje u  Radio televiziji Kragujevac koja zapošljava 67 ljudi i uprkos svim materijalnim problemima nastavlja da izveštava o aktivnostima gradske administracije.

O tome kakav je  odnos  lokalne vlasti  prema  medijima u Kragujevcu najbolje govori činjenica da Grad Kragujeva ove godine uopšte nije raspisao konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja za koji je i RTK „životno“ zainteresovana.

Kuda ide privatizovana RTK i zbog čega ni, vlasnik, ni država, ni grad, ne mare za  sudbinu ove regionalne medijske kuće,  Radio Kragujevac koji radi već 46 godina i TV Kragujevac koja  je počela sa radom pre 20 godina, niti za njene zaposlene?

Sindikatu “Nezavisnost” u RTK niko se do sada  nije obratio, niti ponudio odgovore na otvorena pitanja, osim što smo u telefonskom razgovoru od  predstavnika Ministarstva privrede, posle našeg dopisa još pre dve nedelje, dobili obaveštenje da će oni da reaguju tek 30.oktobra.

Preneto nam je da će vlasniku biti ostavljeni  dodatni rokovi od po 30 dana da ispuni obaveze iz kupoprodajnog ugovora, a takodje su nam rekli da i ako vlasnik uplati 4 zaostale plate budemo spremni da u budućnosti možda plate primamo na 4 meseca.

Ne reaguju ni Ministarstvo kulture i informisanja ni Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ni ostale institucije, pa se pitamo da li radnik u ovom ili bilo kom preduzeću može da bude nekako zastićen od ovakvog ponašanja vlasnika”, navodi se u saopštenju koje potpisuje  glavni poverenik Sindikata „Nezavisnost“ Radio televizije Kragujevac Goran Antonijević.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare