Radikali pozivaju da se na referendumu zaokruži NE!

LESKOVAC


Gradski odbor Srpske radikalne stranke Leskovac obaveštava javnost i poziva sve građane Leskovca da izađu na predstojeći referendum, zakazan za 16. januar, i zaokruže NE, kako bi zajedno sprečili nelegitimno i krajnje štetno menjanje najvišeg pravnog akta – Ustava Republike Srbije.
„Srpska radikalna stranka upozorava da je trenutak za zakazivanje referenduma u potpunosti pogrešan, jer je sramotno i neozbiljno da jednopartijska skupština donosi odluku o bilo kakvim zakonskim promenama, pogotovu kada je reč o Ustavu Republike Srbije. Nalazimo se na korak od zvaničnog ulaska u izborni proces i raspisivanja izbora, a nekome iz vlasti je palo na pamet da menja Ustav i tobože uređuje sudstvo. Jedino što može da bude posledica jedne ovakve odluke jeste još veći, ako ne i potpuni haos u sudskoj grani vlasti, koja će na ovaj način biti potpuno podložna manipulacijama i političkom uticaju. Zahtev za promenu Ustava stiže od strane Venecijanske komisije i predstavlja čist diktat Evropske unije i njenih čelnika. Javnost u Srbiji je veoma svesna činjenice da iz Evropske unije za nas Srbe nikada ništa dobro nije stiglo i da je ovo samo još jedna u nizu pogrešnih odluka, kojoj se pod hitno mora stati na put“, upozoravaju iz Gradskog odbora Srpske radikalne stranke Leskovac.
„Jedini način da zaštitimo volju građana, proces izbora sudija, legitimitet Narodne skupštine Republike Srbije i našu državu je da izađemo na referendum i jednoglasno zaokružimo „NE“. Ne promeni Ustava, ne diktatima iz Evropske unije, ne ukidanju uloge Narodne skupštine u procesu izbora sudija i ne nakaradnom ulasku Srbije u Evropsku uniju, koja nam decenijama unazad otima delove naše teritorije i vodi najgoru antisrpsku politiku – zaključili su leskovački radikali.
Gradski odbor Srpske radikalne stranke Leskovac ovim putem čestita predstojeće božićne i novogodišnje praznike svim sugrađanima, uz želju da ih provedu u porodičnom miru, slozi i blagostanju”, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare