Putnu polisu osiguranja mogu dobiti svi građani

BEOGRAD

Putnu polisu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) mogu dobiti svi građani bez obzira na godine starosti i da li sa državom u koju putuju Srbija ima ili nema međudržavni sporazum, saopšteno je iz RFZO.

Putna polisa omogućava osiguraniku da se u slučaju potrebe obrati najbližoj zdravstvenoj ustanovi u mestu u kome se zatekne van zemlje, ne ograničavajući ga na državne ustanove ili bilo kakvu drugu mrežu zdravstvenih ustanova, dodaje se u saopštenju.

Objašnjava se i da će trošak u svakoj zdravstvenoj ustanovi u inostranstvu biti refundiran, uz račun i medicinski dokument, a rok za isplatu je 14 dana.

Građani mogu nabaviti putno osiguranje preko dobrovoljnog osiguranja koje sprovodi RFZO, u bilo kojoj filijali ili ispostavi, bez obzira na prebivalište, navodi se u saopštenju.

zzzzzz cena porodične polise za Grčku, kao i bilo koju drugu evropsku zemlju uključujući i Tursku i Rusiju, za put od 10 dana iznosi 780 dinara po osobi, za 15 dana 1.090 dinara po osobi, dok se put od pet dana može osigurati za 390 dinara.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare