Putevi Srbije neće da omoguće svim vlasnicima neometan ulazak na parcele pored sada asfaltiranog puta Leskovac -Veliko Trnjane

LESKOVAC

Putevi Srbije neće da omoguće svim vlasnicima neometani ulazak u parcele koje se nalaze pored sada asfaltiranog puta Leskovac-Veliko Trnjane , to je suština odgovora koji smo dobili od ovog Javnog preduzeća.

Kažu da su omogućili pristup svim lokalnim putevima , što ne znači ništa vlasnicima parcela duž ovog puta koji direktno izlaze na njega i nemaju nikakvih kontakata sa lokalnim putevima.

A takvih je najviše i postoji ozbiljan problem i opasnost da će novi asfalt, zbog ovakvog odnosa Puteva Srbije, vrlo brzo biti oštećen na više mesta radnim poljoprivrednim mašinama.

Sve zato što niko nije vodio računa o tome da ljudi moraju da ulaze u svoje njive , sada radi žetve, kombajnima i traktorima da bi ožnjeli i pokupili žito.

To je u ovom trenutku skoro nemoguće, bez ozbiljnog oštećenja puta koji je uzdignut iznad novoa okolnih parcela a nagib je vrlo oštar i točkovi radnih mašina vrlo često “šlajfuju”, što može da ošteti asfalt, prenose meštani JUGpressu.

Kažu i da je ovaj problem vrlo lako mogao da se reši nasipanjem manje količine iskopane zemlje, koju izvođači radova prodaju trenutno, što bi omogućilo neomatani ulazak radnih mašina u njive i sprečilo oštećenje tek postavljenog asfalta.

Iz “Puteva Srbije nam je odgovorneo da oni to neće da rade zbog “bezbednosti saobraćaja”.

Tako preuzimaju svu odgovornost za moguća oštećenja.

Meštani su nam rekli i da je nekoliko njih pisalo ranije o ovom problemu ovom javnom preduzeću ali da odgovor nisu do danas dobili.

A mi smo pitali sledeće:

1. Da li će Putevi Srbije, i kako , u okviru projekta rekonstrukcije puta Leskovac-Vučje, da reše problem ulaska u poljoprivredne parcela sa jedne i druge strane puta od sela Rudare prema Velikom Trnjanu,   a radi njihovog obrađivanja (žetva, berba kukuruza i slično)? Trenutno  vlasnici ne mogu da uđu radnim mašinama zato štro je nivo asfaltiranog puta uzdignut iznad nivoa parcela a nije napravljena mogućnost ulaska u njive a da se ne ošteti traktorima i kombajnima asafalt, na ovo nam je ukazalo više građana.

2. Vlasnici  tih parcela pitaju JUGpress ,a mi  Puteve Srbije, zašto se ne iskoristi zemlja koja je iskopana u pripremnoj fazi za asfaltiranje puta ( a koja se trenutno prodaje po nekoj bagatelnoj ceni) za  nasipanje pored asfalta i smanjenje tog velikog nagiba?

3. Građani nam prenose da je neko od izvođača radova rekao da će biti omogućen pristip preko svake četvrte parcela što je, kažu, opet problem jer bi ostali onda morali da gaze kukuruz u nekoj njivi da bi stigli do svoje njive na kojoj se nalazi pšenica koju treba požnjeti. Tako bi se nanela šteta vlasnicima parcela kroz koje se prolazi a oni zbog toga mogu da tuže upravo Puteve Srbije. Kakao će to biti rešeno?

Evo i odgovora

Povodom Vaših pitanja u vezi realizacije projekta rekonstrukcije državnog puta puta II A reda broj 227, deonica Leskovac- Vučje, i ulaska vlasnika u poljoprivredne parcele, možemo Vas informisati sledeće:

Tokom izvođenja radova na predmetnoj deonici, kako bi se poljoprivrednoj mehanizaciji omogućio nesmetan prilaz do obradivih površina i parcela, izvođač radova je nasipao svaki poljski put koji je „izlazio“ odnosno koji je povezan sa državnim putevem višeg reda (drž. put II A reda br. 227, deonica Leskovac- Vučje).

Shodno Zakonu o putevima Republike Srbije, zbog bezbednog odvijanja saobraćaja nije moguće svakoj parceli omogućiti izlazak i priključak na državni put.

Pojedine parcele su dobile izlazak na državni put dok će vlasnici drugih, okolnih parcela morati da se kreću atarskim putevima koji su pomoćna veza parcela i puta.

Prilazi seoskim naseljima na ovoj deonici državnog puta, takođe su urađeni kamenim agregatom (tucanikom), a neki su i asfaltirani, čime im je omogućen direktan izlazak na državni put.

Vašeg znanja radi, JP „Putevi Srbije“ je na predmetnoj deonici omogućio pristup državnom putu višeg reda, ovom predmetnom putu, svim lokalnim putevima.

JP „ Putevi Srbije “

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare