Leskovačkom Prekršajnom sudu podnete 83 prijave zbog blokada saobraćaja u protestima 4. i 11. septembra prošle godine

LESKOVAC

Prekršajnom sudu u Leskovcu podnete su ukupno 83 prekršajne prijave zbog blokada saobraćaja u protestima 4. i 11. septembra prošle godine, do sada je doneto 9 rešenja o odbačaju od ukupno 18 slučajeva dok je jedna presuda oslobađajuća.

Iz ovog suda nam je rečeno da su prijave podnete zbog prekršaja iz čl.333.st.1.tač.51. i čl.333.st.1.tač.26. Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Po zahtevima za sudsko odlučivanje podneti od strane stranaka rešeno je do sada 18 predmeta na sledeći način :

  • 9 rešenja o odbačaju,
  • 3 rešenja o konačnosti i izvršnosti prekršajnog naloga i
    -1 rešenje o obustavi
    -1 presuda oslobađajuća
    -4 opomene

U ostalim predmetima po prekršajnim nalozima postupci su u toku, rečeno je Regionalnoj informativnoj agenciji JUGpress u ovom sudu.

Na naše pitanje da li su stranke negirale da su bili na licu mesta iz Prekršajnog suda navode da su prekršajni postupci u toku, “a samim podnošenjem zahteva za sudsko odlučivanje smatra se da stranke ne prihvataju prekršajnu odgovornost”.
Na pitanje kakva je sudska praksa sa prekrašajnim prijavama koje se podnose
protiv osoba koje nisu legitimisane, iz Prekršajnog suda nam je odgovoreno: “Da bi se oformila sudska praksa potrebno je doneti veći broj meritornih odluka i to ne samo u Prekršajnom sudu u Leskovcu već i u drugim prekršajnim sudovima jer sudska praksa se ne donosi na osnovu pojedinačnih odluka jednog suda”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare