PUPS SA NAPREDNJACIMA, VELIČKOVIĆ NE ZNA KOLKO MU JE POVEĆANA PENZIJA

LESKOVAC

Gradski odbor SNS dobio je još jednog koalicionog partnera koji će se naći na listi stranaka okupljenih oko SNS-a „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“. Reč je o Partiji ujedinjenih penzionera Srbije, rekao je na konferenciji za novinare predsednik GrO SNS Goran Cvetanović.

”Odabrali smo da na predstojećim izborima zajednički nastupamo sa PUPS-om jer smo zahvaljujući našim penzionerima uspeli da zaustavimo propadanje Srbije koja je bila pred bankrotstvom. Želimo da poručimo svim građanima da samo ujedinjeni možemo da nastavimo procese koje smo zajednički započeli u pretnodnom periodu. Da nastavimo brobu za uređen, jak Leskovac u kome će svi građani živeti normalnim životom. Ne želimo da pravimo dogovore sa onima čija je politika dovela do nagomilavanja dugova, već hoćemo da sarađujemo sa ljudima koji žele da Leskovac i Srbija idu napred, rekao je Cvetanović.

Koalicija sa SNS-om nastavak je dvogodišnje saradnje, rekao je narodni poslanik PUPS-a Slobodan Veličković i objasnio razloge zbog čega ova partija ide u koaliciju sa SNS-om.

“PUPS se zalaže za socijalno pravedu zemlju, redovne i sigurne penzije i jednake šanse za sve građane. Srbija prolazi kroz teške i neophodne reforme, a penzioneri su dali najveći doprinos da se u zemlji uspostavi ekonomska stabilnost. PUPS podržava politiku Vlade o smanjenju penzija i plata u javnom sektoru jer je to bio nužan korak kako bi se stvorio temelj za uspešnu i jaku privredu i stabilnu ekonomiju. Penzioneri su razumeli koliko su mere štednje bile važne, rekao je Veličković.

PUPS je ostao pri tome da penzije treba da prate plate. Penzije se redovno isplaćuju i biće povećane svim penzionerima, ne samo  onima kojima su bile smanjene. Ovi izbori potrebni su kako bi se krenulo u stvaranje jake i stabilne Srbije, rečeno je na konferenciji za novinare.

Veličković je naglasio da je PUPS učionio puno za poboljšavanje položaja penzionera, i da je zahvaljujući angažovanju odborničke grupe PUPS u Skupštini Srbije  omogućena isplata zaostalog duga vojnim penzionerima.
P3070223
Na pitanje JUGpressa upućeno Veličkoviću kolika je njegova penzija i koliko je dobio sa poslednjim povećanjem, Veličković je odgovorio da je iznos penzije 51 hiljadu dinara, ali da nije siguran za koliko mu je penzija povećana.

Na naše pitanje kako će PUPS biti u istoj  koaliciji sa onima koji su napustili ovu stranku, na čelu sa Bratislavom Zdravkovićem (inače članovm Gradskog veća ispred PUPS-a), koji je rekao da PUPS napušta deo članova jer ništa nije uradio za penzionere, Veličković nije kao jasan odgovor, pozivajući se na Udruženje penzionera koje ovom prilikom nije bilo ni spomenuto. On je rekao da nije tačna informacija da je deo PUPS-a napustio ovu stranku, da je samo reč o Bratislavu Zdravkoviću, da on jeste član Gradskog veća ispred PUPS-a, ali da tu on“ne vidi nikakav problem“.

Slobodan Veličković smatra da ništa neće izgubiti zbog toga što niko iz redova PUPS-a iz Lerskovca nije na listi za narodne poslanike, a interese penzionera će zastupati koalicioni partner, SNS, što je i predviđeno koalicionim programom. „Možda ćemo i imati svoje predstavnike, to se nikada ne zna, ali ja o tome sada ne mogu da govorim, ni ko će biti, ni da li će biti, to zavisi od izbornih rezultata“, rekao je Veličković.

Na pitanje JUGpressa da li to znači da leskovački PUPS ima svog predstavnika na listi za narodne poslanike, odgovorio je Goran Cvetanovć:

”Narodni poslanik predstvalja građane, može da bude i penzioner, mašinbravar, doktor, bilo ko.On predstavlja čitavu Srbiju. To što je on iz Leskovca, apsolutno ima obavezu da predstavlja i Vranje, i Beograd, i Meveđu, i bilo koji drugi deo, jer je takav proporcionalni izborni sistem. Ko kog bio ispred PUPS-a on će zastupati interese čitave partije  penzionera na nivou čitave Srbije.

Cvetanović je dodao da će PUPS u leskovačkom palamentu imati dva kandidata za odbornike, jedan od njih je potpredsednik Skupštine Milun Dinić koji je drugi na listi, a za PUPS je rezervisano i 42 mesto.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare