Punomoćnik gradonačelnika Leskovca tražio ispravku zbog prijave CRTE

LESKOVAC

Punomoćnik gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića tražio je ispravku objave prijave CRTE protiv Cvetanovića Agencijiji za borbu protiv korupcije koju u celini objavljujemo.

Predmet: Zahtev za ispravku informacije

Podnosilac zahteva: Goran Cvetanović iz Leskovca, ul. Mare Đorđević 6b, čiji je punomoćnik advokat Jovana Vučković – Pejčić iz Leskovca, ul. 11. Oktobar 1 L / 10, po punomoćju u prilogu;

Dana 17.6.2020. godine na internet portalu „Jugpress“ objavljen je tekst pod naslovom „CRTA podnela prijavu protiv Cvetanovića zbog zloupotrebe javnih resursa i funkcionerske kamapanje“, u kom tekstu je preneta vest da je CRTA podnela prijavu Agenciji za borbu protiv korupcije protiv gradonačelnika grada Leskovca Gorana Cvetanovića zbog povrede odredaba Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije koje se odnose na zabranu zloupotrebe javnih resursa i funkcionersku kampanju.
Ovim putem, u svojstvu punomoćnika Cvetanović Gorana iz Leskovca Vas obaveštavam da je postupak po podnetoj prijavi čiju ste sadržinu objavili na kraju teksta okončan, te da je Agencija za borbu protiv korupcije utvrdila da su navodi iz podnete prijave neosnovani, te da je postupak pred Agencijom okončan.
Obaveštenje o obustavi postupka je od dana 26.5.2020. godine, a u istom stoji da je o odluci Agencije obavešten i podnosilac prijave.
To upućuje na nedovoljan stepen novinarske pažnje prilikom poklanjanja vere izvoru informacije koju ste objavili, a da pri tom niste ispoštovali osnovno pravilo da se čuje i druga strana kako bi informacija bila potpuna.
Takođe, to dalje upućuje i na činjenicu da niste izvršili proveru dobijene informacije o daljem toku postupka kod Agencije za borbu protiv korupcije, a posebno imajući u vidu da se prema odredbama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije postupci povodom prijava za povredu pravila o funkcionerskoj kampanji moraju okončati u roku od 5 dana od dana podnete prijave, te da je prema datumu podnošenja prijave koju ste javno objavili bilo jasno da je postupak pred Agencijom morao biti okončan u vreme objavljivanja nepotupne informacije o podnetoj prijavi, a da Vaše eventualno nepoznavanje prava ne izvinjava.
Ovakva obaveza propisana je i Kodeksom novinara Srbije.
S tim u vezi, a kako je informacija objavljena na Vašem interent postalu nepotpuna, odnosno u vezi sa pokrenutim postupkom protiv Gorana Cvetanovića niste objavili da je isti okončan, pozivamo Vas da odmah objavite ispravku, odnosu dopunu informacije, a sve u smislu odredaba članova Zakona o javnom informisanju i medijima, koja glasi:
U postupku pred Agencijom za borbu protiv korupcije, povodom prijave protiv gradonačelnika grada Leskovca Cvetanović Gorana, a radi preduzimanja mera iz nadležnosti Agencije za borbu protiv korupcije i u cilju utvrđivanja postojanja povrede iz člana 29. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije koji se odnosi na povredu pravila o funkcionerskoj kampanji i zloupotrebi javnih resursa, zbog izjave date na konferenciji za medije predstavnika Štaba za vanredne situacije u Leskovcu dana 04.5.2020.godine, utvrđeno je da su navodi iz prijave neosnovani, te da je postupak pred Agencijom okončan.
U prilogu Vam dostavljamo punomoćje za zastupanje i Obaveštenje Agencije za borbu protiv korupcije broj 014 – 07 – 00 – 0230 / 20 – 11 od 26.5.2020. godine.

U Leskovcu, 19.6.2020. godine
Advokat Jovana Vučković – Pejčić, punomoćnik

Prati
Obavesti me o
guest

9 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
kad ce kupis svoj auto da vozis
kad ce kupis svoj auto da vozis
3 godine pre

Neverovatno koliko ne uvidjaju svoju drskost. Pametuju narodu a vecina predstavnika je gluplja. Sluze se prevarnim radnjama, sve kupuju jer podvaljuju, a ocekuju da ih drugi hlade, uvazavaju. Sve su novcem platili, pocev od obrazovanja, preko pozicije, do ,,postovana”. Placaju lepo misljenje o sebi na portalima. Pa ne mozete bas sve da kupite. Uvek ce biti neko normalan. Vi ocete i portale da pitate:Neka digne ruku kojoj nisam platio? Za sada samo jugpress dize ruku. I uvek ce se roditi neki jugpress. Istinu ne mozes da sakrijes. Nego Jovaninog tatu skini s budzeta i daj ti spisak preduzeca gde si zloupotrebio pozaj pa naredio da je prime, da je gradjani plate a ti da se koristis.

Sve se zna
Sve se zna
3 godine pre

Punomoċnice, čak i da je portal plaċan iz budźeta grada, ni novinarka ni komentatori neċe dizati tvog vlasnika u nebesa. Šupalj je ko crkveno zvono, gigantski je parazit na telu Grada, prost je, vulgaran, neobrazovan, nasilan, sujetan ko ostavljeni švaler…Dźaba si krečila, dźaba ti je diktirao, a ti biranim reĉima pisala njegovu odbranu.

apsolutista
apsolutista
3 godine pre

Ovo nije pisao nikakav pomoćnik. Zar je moguće da si pokupovao sve portale, pa ti malo, oćeš da ugasiš istinu i na ovom? Idi pa se hvali na drugim portalima koji te podržavaju, skidaju komentare, koji ulepšavaju sliku o tebi i vlasti, koji štetno po građane izvrću istinu. Šta si zapeo za ovaj portal, a što ti je stalo da baš ovde lepo misle o tebi?

okrece se
okrece se
3 godine pre
Odgovori  apsolutista

Na koji portal jel na onaj gde su bljuvali po direkorima kao neodgovornima sve dok joj dete nije selo u fotelju, e tad odjednom funkcija je odgovornost, nije vise privilegija. Po tudje dpe izgleda ne razume, mora po svoje da dobije.

agencija ko agencija
agencija ko agencija
3 godine pre

A koji pomoćnik je to tražio, pa tamo nema sposobnih pomoćnika a i sad je gradska vlada tehnička, nemaju važnost, sem u izuzetno važnim slučajevima i za osnovne stvari? Od kad je zadovoljenje sujete jednog čoveka najbitnija stvar za gradjane ? On nikako da shvati da o njemu nemaju lepo mišljenje, retko ko ga ima i to iz interesa i to trenutnog. To šta agencija misli, posle DRI sve je jasno. Ni ta Agencija ne vredi više. Jer da vredi bilo bi joj normalno kao i svim građanima da uoči nenormalitet pojavljivanja štaba grada u prostorijama stranke. To što sistem abolira svog poslušnog gradonačelnika, ne znači da nije kriv. On je silan i zato meša privatno i službeno. Pa on još ne ume da izadje iz službenog auta, neće da ošteti svoju decu, čuva svoju platu za njih, a otima od građana, vozikajući se gradskim vozilima o trošku gradjana i njihove dece. Nemojte da se preganjate sa gradjanima. Nego kupite još neko priznanje, fali vam, neka vam Conićka iskopa neku lentu, medalju i zakiti vam je oko vrata.

pa gde si ti jovana?
pa gde si ti jovana?
3 godine pre

Dobro, a u koliko javnih preduzeca je Vuckovic Jovana angazovana kao advokat i da li je gradonacelnik dao nalog da i je angazuju, cime direktno koristi njene usluge u privatn svrhe na racun gradjana, za sta je svojevremeno optuzivao Gojka, kako LEGAS placa advokatu da zastupa privatno Gojka. Inace Jovana je privatni advokat Cvetanovicu vec dugi niz godina, a njenog tatu placaju gradjani u gradsko vece. Ja kad razmislim i mame njegove dece, mi placamo, ko da su nasa, obe su na budzetu. Boze, kako nijedna stvar nije postena, ni korektna s njegove strane i puna je koruptivnih dela. Dok se pere, on se maže. Ima li jedna čista stvar u vezi njega bre?

stidimo se svog grada
stidimo se svog grada
3 godine pre

Iz budžeta grada plaćeno je priznanje za najlepšu baštu. I ono je dodeljeno za njegovo dvorište. I nije ga sramota da se prijavi, jer je željan priznanja. Niko ga milom ne priznaje. Sve silom kod njega i u vezi njega. A kriterijum mu je toliko nemoralan za sve što uradi. Čitav grad mu završava privatne poslove, ispunjava želje na račun svih građana. Vi mu, građani, plaćate kola iz kojih ne izlazi, plaćate mu priznanje da mu je bašta najlepša, direkcija se polomila da uredi tu baštu i zasadi cvećke, vi bre i ptice plaćate onom Miti, što mu ih posle poklonio da cvrkuću u tu istu baštu, slikar oslikao sovuljage a zaposlen na budžet građana pa u radno vreme delje po stabla u njegovo dvorište. Muizka koja je svirala na slavlju nije plaćena iz njegov džep. Hranu su donirali direktori koji se tako zovu a ustvari su neznalice pa ga podmićuju. Zato sakuplja lopatom takve da moraju sve da plate. Prasići i jagnjići se samo unose. A Mare Đorđević blista, ko pista. Komunalac prvo tamo očisti pa ide u grad, komšije se smeju. Jbte građani mu plaćaju održavanje domaćinstva. A o šoferima neće pričamo. Ima ih trojicu. Jedan da odnese doručak, drugi ručak, a treći večeru jer on ne stiže, bavi se boljim životom građana dok razvozi mlade aktivistkinje da se priča kako je sposoban. Da mu se dive, jer je lep, zgodan i pamertan, obrazovan, fin. 🙁

Što ne odete na pauzu zasedanja skupštine i uverite se da svaki put svi odbornici, iako imaju dnevnice i pauzu da jedu kući, jedu o trošku građana, u Mladost svi ručaju, pečene ševe! Te račune plaćaju javna preduzeća, naterao ih silom. Ima bandzove koji moraju da se iskupe sa poslušnost.Odite tamo pred vrata, sad na prvu skupštinu i pitajte šta rade unutra odbornici i ko plaća to višegodišnje ručavanje?

Strašno je koliko je Leskovac palanka, selendra, jer ga vode seljoberi, nema gradski duh, manire gospode, domaćinsko ponašanje,prostodušnost, jer su lopuže i prevaranti na čelo grada decenijama.

Epidemija ludila ne bira
Epidemija ludila ne bira
3 godine pre

“Da mu se dive, jer je lep, zgodan i pametan, obrazovan, fin.” 🙂
Ako on stvarno veruje u to, onda je pomenuti Masni za hospitalizaciju.

zagonetka
zagonetka
3 godine pre

Ovako. U to da veruje zeli svako. Ko nije bas glup, taj sebe poznaje.pa u svasta ne veruje. Ako je potvrda u ocima drugih, onda je obezbedio dokaz za priznanje svega navedenog. Da javnost vidi. Svaka, na pet minuta prizna sve sto pozeli, u zamenu za radno mesto. Zato ko na pokretnoj traci, smenjuju se, zarad novog priznanja. Sigurni, samopouzdani muskarci, imaju jednu zenu. Ne treba im dokaz. Znaju.