Puna briga o korisnicima, ali je pažnja najvažnija

NIŠ

Povodom srpske Nove godine gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski obišla je sa svojim saradnicima korisnike prihvatilišta za stare osobe, kako bi se uverila u kakvim uslovima žive, i kako bi im poželela sreću u novoj godini. U prihvatilištu za odrasle trenutno boravi 12 korisnika. Korisnicima je, pre svega, neophodna zdravstvena nega, jer mnogi žive sami i nema ko da brine o njima.

    „Kada čujete ljude koji borave ovde, to je najbolji pokazatelj da nismo pogrešili kada smo pre godinu dana odlučili da Niš, kao veliki grad, treba da ima prihvatilište. Imamo sugrađane koji su u situaciji da moraju da potraže dom, odnosno siguran krov nad glavom, a to im daje ovo prihvatilište. Zadovoljni su, to je najvažnije, i najbolji pokazatelj da smo uradili pravu stvar“, kazala je gradonačelnica Sotirovski tokom posete Prihvatilišta i prijetanih trenutaka koje je provela u razgovoru sa korisnicima interesujući i kako su prihvaćeni ali i kako i na koji način provode slobodno vreme i da li im je nešto još potrebno.

    Zajedno sa gradonačelnicom Prihvatilišta je obišao i Miloš Ranđelović, direktor ustanove „Mara“.

    „Naši korisnici borave ovde od šest meseci do godinu dana. U tom periodu mi pokušavamo da im rešimo, pre svega, zdravstvene probleme koje imaju. Pokušavamo da stvorimo jednu toplu atmosferu gde bi se oni osećali sigurno i bezbrižno, da razvijamo njihove sposobnosti koje oni već imaju, kako bi se posle lakše uključili u realan život“, kaže Miloš Ranđelović.

   Jedan od korisnika usluga prihvatilišta je i 68-godišnji Dragan Stojković. On je u prihvatilištu tri meseca, a usluge je zatražio jer je povredio skočni zglob i rebro, a nema ko da ga neguje.

   „Od prvog dana sam dobio, kao i svi korisnici, pre svega, pažnju, neku toplinu. Jako su profesionalni, sigurno imaju svoje probleme kod kuće, a ovde se ponašaju kao da je sve med i mleko. Hrana je sasvim zadovoljavajuća, ako čovek nije gladan znači da je dobro. Imamo sve uslove, grejanje, medicinsku uslugu i razumevanje osoblja“, kazao je Stojković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare