Pukao sistem e Agrag zbog preopterećenosti

LESKOVAC-BOJNIK

Uposlenici Poljoprivredno stručno savetodavne službe Leskovac već desetak dana su na na terenu kako bi u svim mestima Jablaničkog okruga pomogli poljoprivrednicima oko instaliranja aplikacije e-Agrara. Platforma će početi da radi na proleće, a pomoću nje će poljoprivrednici moći da bez odlaska na šaltere registruju gazdinstvo i da provere jesu li ispravno podneli zahtev za subvenciju.

E-Agrar će doprineti poljoprivrednim proizvođačima i brži upis, i obnovu registracije poljoprivrednog gazdinstava, promenu podataka u registru poljoprivrednih gazdinstva, kao i bržem odobravanju zahteva i isplate samih podsticaja.

Preko novog sistema bi 450.000 poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji prešlo na digitalno vođenje posla, a na teritoriji opštine Bojnik zabeležen je odziv za edukaciju o instaliranju aplikacije od nekih 25%.

Do problema na jednoj od edukacija došlo je zbog nemogućnosti prisupanja serveru koji je preopterećen, s obzirom na činjenicu da se ovih dana edukacija vrši u celoj Srbiji, tako da je edukacija nastavljena dan kasnije. Za pristup e-Agraru poljoprivrednicima je potreban i pametni telefon.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare