Ana Brnabić otvorila novu ambulantu u selu Veliki Krčimir

GADŽIN HAN

 Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić obišla je opštinu Gadžin Han i prisustvovala otvaranju obnovljene ambulante u selu Veliki Krčimir u čiju je rekonstukciju uloženo oko 20 miliona dinara uz pomoć Ministarstva za javna ulaganja. Ona je istakla važnost ovog projekta za preko 800 pacijenata iz šest okolnih sela. Tokom boravka u Gadžinom Hanu predsednica Vlade Republike Srbije obišla je i Kompaniju Resor doo u čije je proširenje Vlada uložila  190.000 evra i tako omogućila otvaranje novih radnih mesta za još 30 radnika

         „Za nas ne postoje opštine i mesta prvog  i drugog reda, kao i veliki i mali projekti, već da su svi projekti podjedanako važni. Ono što je za nas važno jeste da svaki dan uradimo po nešto da bi Srbija u svakom svom delu izgledala bolje i da bi ljudi živeli bolje. Ulažemo  i u izgradnju kničkih centara, ali su nam isto tako važne i ambulante u selima. Ne postoje veliki i mali projketi, svaka opština i svako selo nam je važno kao i da čujemo ljude u njima šta je njima potrebno i šta treba da uradimo“, ističe predsednica Vlade Ana Brnabić.

       Ministar za javna ulaganja Marko Blagojević, istakao je da ovo možda jeste mali projekat  u poređenje sa drugim projektima u zdravstvu koje Republika finansira preko Ministarstva, ali i te kako veliki za meštane Velikog Krčimira i za meštane Malog Krčimira, kao i okolinih sela poput  Semče, Ravne Dubrave, Štrbovca.

       „Zamenjeno je aspolutno sve, uvedeno je potpuno novo grejanje na pelet. Važno je da i ovde i drugde po Srbiji ulažemo i ne zaboravimo radeći na velikimi vrednim projektima na projekte Dom Zdravlja i Ambulanti. Za samo nekoliko godina obnovljeno je 84 Domova Zdravlja u 58 gradova širom naše zemlje u šta je uloženo blizu 4 milijarde“, kazo je Blagojević.  

                Radovi na rekonstrukciji ambulante započeti su u maju mesecu prošle godine.                     

     „Objekat je bio više od 80 posto ruiniran, a danas izgleda po najvišim standardima. Finansiranje i ulaganje je pomoć Ministartsva za upravljanje javinim ulaganjima. Zaista sam prezadovoljan čitavom inicijativom, izvođačima radova i veoma sam zahvalan premijerki koja nam je izuzetno pomogla u rešavanju ovog problema“, kazao je predsednik opštine Gadžin Han, Milisav Filipović.

       Meštanin sela Veliki Krčimir, Ljubomir Pešić kazao je da zdravstvena stanica u njihom selu postoji oko 40 godina, ali da uslovi nisu bili kao što su sad.

     „Prostorije su prokišnjavale, a voda nije tekla svuda. Ovo za nas mnogo znači, dobili smo i apoteku, jer starije stanovništvo nije u mogućnosti da se kreće mnogo van sela. Lekove dobijamo, a zdravstveni radnici nas nekad obilaze i kod kuće“, kaže meštanin Ljubiša Pešić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare