Pucnjava u Nišu iz automatske puške , ranjen i policajac

NIŠ

 

U Nišu noćas pucnjava  iz automastke puške oko 02.45 časova na Trgu kralja Milana, ispred jednog kafića, ranjeni policajac, radnik obezbedjenja, gost  i napadač.

MUP Srbije je saopštio da su brzom i efikasnom intervencijom jihovi pripadnici savladali  i uhapsili I.P. (1986), koji je noćas oko 02.45 časova na Trgu kralja Milana, ispred jednog kafića , iz automatske puške ranio tri osobe.

Pucnjavi je prethodio sukob u kafiću između osumnjičenog I.P. i dvojice mladića koji su bili sa njim u društvu sa radnicima obezbeđenja, nakon čega su njih trojica udaljeni iz objekta, navodi policija.

Osumnjičeni I.P. se ubrzo vratio sa automatskom puškom iz koje je ispalio više hitaca u pravcu radnika obezbeđenja (1988) koji se nalazio ispred kafića.

Osim radnika obezbeđenja, lakše je ranjen još jedan muškarac (1981) koji se zatekao ispred kafića, a u društvu osumnjičenog bila su i dvojica muškaraca koji su prethodno sa njim udaljeni iz ugostiteljskog objekta u centru Niša.

Pripadnici policije, koji su bili u redovnoj patroli nedaleko od kafića na Trgu kralja Milana, odmah su intervenisali.

I.P. je pucao i na njih i ranio policajca M.M. (1987), koji je pokušao da ga razoruža bez upotrebe vatrenog oružja, tako što je skočio na osumnjičenog.

Prilikom intervencije lakše su povređana još dvojica policajaca.

Pripadnici policije su potom odgovorili na napad I. P. i ranili ga u predelu desne noge, nakon čega su ga razoružali i sprečili tragičnije posledice, navodi MUP.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova zbog sumnje da je izvršio krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje, i promet oružja i eksplozivnih materija i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu.

Policija intenzivno traga za dvojicom muškaraca koji su bili u društvu osumnjičenog.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare