PSG Niš – Nišu treba rebalans rukovodstva, a ne samo budžeta

NIŠ

Ovih dana rukovodstvo grada Niša, po već ustaljenoj praksi, organizuje „javno prikupljanje predloga građana za rebalans budžeta“, u naravno izuzetno kratkom roku i bez izveštaja o utrošenim sredstvima, saopštio je Pokret slobodnih građana.

“Uvećava se budžet grada, i to za iznos „neutrošenih sredstava iz prethodnih godina“. Tačnije, za iznos sredstava namenjenih nerealizovanim projektima. Dakle, gradska vlast nije realizovala planirane projekte jer izgleda niti su znali kako ili još gore nisu ništa radili. Postoji bojazan da se taj „višak“ ne obezbedi iz džepova sugrađana. Kako god, još jednom su pokazali svoju nesposobnost i sada pokušavaju da „javnim prikupljanjem predloga“ u stvari prikriju svoju nesposobnost i neke svoje predloge predstave kao predloge građana.

I ponovo se kriju iza navodnih projekata, kojih nema ili nikako da krene njihova realizacija. Kada već govore o projektima, mogli bi i da pripreme projekat natkrivanja letnje pozornice pokretnim krovom, koji bi omogućio realizaciju programa i u vreme kada pada kiša, da im se ne bi ponavljali problemi tokom festivala Filmski susreti. Mogli bi i da pripreme i realizuju projekat (jer JKP Naisus izgleda niti ume niti može kroz redovne aktivnosti) čišćenja kanalizacione mreže da se ne bi dešavale poplave posle svake kiše. Mogli bi da odvoje sredstva za sufinansiranje i pomoć organizacijama civilnog društva, koje jedine u ovom trenutku uspevaju da obezbede sredstva iz međunarodnih fondova (jer u KLERP izgleda nema stručnih ljudi za pisanje projekata).

Morali bi da planiraju sredstva za pomoć socijalno ugoženim sugrađanima da obezbede knjige i školsku opremu za decu koja polaze u školu, da obezbede zimnicu, da obezbede ogrev za predstojeću zimu, koja će prema najavama njihovog predsednika biti najteža do sada.

Mogli bi i morali još mnogo toga, ali izgleda moraju samo da brinu o sebi i svojoj deci i stranačkim aktivistima”, navodi se u saopštenju koje je potpisao Predrag Jovović, član Predsedništva i poverenik PSG za Niš.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare