PSG: Nebriga i neodgovornost aktuelne vlasti dovele do toga da u Vranju dva javna preduzeća ostanu bez direktora

VRANJE

Samo se potpuno raspadnutom sistemu upravljanja lokalnom samoupravom može desiti da direktorima javnih preduzeća istekne mandat a da gradska vlast propusti da blagovremeno raspiše javni konkurs i sprovede postupak za izbor novih direktora, kaže se u saopštenju Pokreta slobodnih građana u Vranju..

U saopštenju koje je odstavljeno u sredu našoj redakcijidalje se navodi:

„Nebriga i nesposobnost, neshvatljiva čak i za aktuelnu gradsku vlast, doveli su do toga da dva najznačajnija javna preduzeća u Vranju (jedno obezbeđuje grejanje a drugo snabdevanje vodom) ostanu bez direktora već više od dve nedelje.

Naprednjačka vlast, preokupirana takmičenjem u nesposobnosti svojih stranačkih lidera i zaokupljena unutarstranačkim dualizmom vlasti, apsolutno je zapostavila javni interes i interes građana Vranja i dozvolila da JP „Novi dom“ Vranje i JP „Vodovod“ Vranje ostanu bez direktora od 18.05.2021. godine, kada je dotadašnjim direktorima istekao mandat.

Ovako nešto se nikada u istoriji poslovanja ovih javnih preduzeća nije desilo, što samo potvrđuje da je ova vlast neprikosnovena u svojoj neodgovornosti.

Trenutna situacija u navedenim javnim preduzećima može dovesti do dalekosežnih posledica, kako za sama preduzeća, tako i za njihove zaposlene ali i za građane Vranja jer su ista ostala bez organa upravljanja.

Po zakonu upravo direktor javnog preduzeća, između ostalog, predstavlja i zastupa javno preduzeće; organizuje i rukovodi procesom rada; vodi poslovanje javnog preduzeća; odgovara za zakonitost rada javnog preduzeća…

Imajući u vidu sve navedene ingerencije direktora javnog preduzeća, više je nego jasno da u slučaju njegovog nepostojanja kao organa upravljanja, javno preduzeće funkcioniše suprotno zakonu a upravo je to slučaj sa JP „Novi dom“ Vranje i JP „Vodovod“ Vranje. Pokret slobodnih građana zahteva najhitnije stavljanje pod zakonske okvire poslovanja ovih javnih preduzeća i odgovornost za sve koji su doveli do ovakvog bezakonja u radu dva najveća javna preduzeća u Vranju“, navodi se u saopštenju ovog pokreta.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare