Cvetanović ne zna koliko ima zainteresovanih investitora za izgradnju u parku kod Pepljugine vile

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović odgovarajući na pitanje novinarke Regionalne informativne agencije JUGpress koliko ima zainteresovanih investitora za izgradnju zgrade na lokaciji kod „Madere“ rekao da on to ne zna.

„Ja sam rekao da nam je mesec dana zakonski rok da odgovorimo na peticiju građana i da ćemo to i uraditi. Siguran sam da ima više zainteresovanih investitora nego što je zvanično prikazano. Podsećam da je 2012. ta lokacija za devet meseci promenila tri vlasnika. Postoji jedan ugovor gde je firma Aleksandar Čogurić, pa posle gde je neka firma „Roleks“ ili tako nekako, a original dokument, da li je ugovor ili aneks, piše Aleksandar Čogurić, pa firma „Viktorija“, pa onda je treća ova firma „Roleks“. Tu se odnosi razlika između originala dokumenata i onog dokumenta koji se pojavio u medijima. Ja sam konsultovao više pravnika i saznanje da raskid ugovora ide teško nisam saznao od onih koji su zainteresovani, nego lično od strukture iz lokalne samouprave, konkretno Miloša Cvetanovića, Zorana Vukašinovića i članova Gradskog Veća koji su pravnici, a Pravni fakultet su završili sa prosekom 10 ili 9,8. Pri tome smo opet ostavili mogućnost da to proučimo u narednom periodu i vidimo šta može da se koriguje.“

Cevtanović je rekao i da je građanima koji se okupljaju u znak protesta protiv izgradnje preporučio da nastave da se okupljaju.

„To je nešto pozitivno, oni se druže, a bili su otuđeni, nisu komunicirali, nisu pili kafu zajedno… Mada, njihova peticija je bila da ne postoji zeleno, ali sam im pokazao projekat i potipsan ugovor za park koji se odnosi na milion dinara, a može da se desi da tender koji privatnici plaćaju iznosi 2-2,5 miliona dinara. Postojeće ljuljaške i klackalice takođe će biti locirane u tom nekom prostoru koji gravitira ka njima, parking mesta će biti više nego sada, koliko je stanova biće i parking mesta po projektu, a to retko koja zgrada u Leskovcu ima… Mene uvek interesuje da li je nešto po zakonu ili nije, ovde je utvrđeno da jeste i, znate, ne znači da je svaki bunt opravdan. Pitam ko bi kupio stan ako zna da će živeti u nekim uslovima koji nisu adekvatni? Svako gleda da u blizini mesta gde živi ima školu, vrtić, zelenu površinu, parking… Dakle, ako će biti tako loše kako stanari tvrde, čudi me da su mnogi već zainteresovani da tu kupe stan.“

Na pitanje JUGpressa da li ta priča oko izgradnje zgrade/zgrada i svih zainteresovanih investitora može biti, na bilo koji način, i bezbednosni rizik, Cvetanović je rekao da to zavisi od aktera, metoda ili načina.

Ali, tu je zakon, tu je policija, tu je sud, tu su legitimni i legalni organi. Nisam siguran da neko ima takvu hrabrost, da ne kažem bezobrazluk ili nešto više od toga i da pređe zakonom predviđene granice. Lično ne verujem da neko ima hrabrosti da tako nešto uradi.“

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Srednji privrednik
Srednji privrednik
3 godine pre

A ne znaš li?Naivan si mi ti ko francuska sobarica.Baš me ubedi da o poslovima gde su ozbiljne investicije u pitanju ti ništa ne znaš.A ja mislio da u detalje znaš.Samo da te obavestim da će jednog dana doći na red za preispitavanje mnoge stvari,pa i prodaja preduzeća “Metroparking jug”.
Da li si na primer siguran da si preduzeće legalno prodao pobratimu,tačnije pobratimovom zetu,vlasniku firme Beli bor,koje ima veze sa Leskovcem kao ti sa medicinom.
Da li siguran da je legalna prodaja moguća BEZ AUKCIJE?
Da li si siguran da nije bilo zainteresovanih za kupovinu tog preduzeća, a koji bi dali i 200.000, i 400.000 evra. Pa za svaki privrednik koji uspešno radi 7-8 godina može bez po muke da skupi 100.000 evra ko ništa.

Snezana
Snezana
3 godine pre

Dobro je neko platio I napravice zgradu. Sve moze da se kupi😡😠