PSG: Dokle će međunarodna zajednica mirno posmatrati ubijanje medija i zastrašivanje novinara u Srbiji?

BEOGRAD

Pokret slobodnih građana pruža punu podršku novinarima i medijima u Srbiji koji su izloženi zastrašujućim pritiscima vlasti samo zbog toga što profesionalno obavljaju svoj posao. Pokret takođe očekuje od međunarodne zajednice da prestane da mirno posmatra gušenje medijskih i drugih sloboda u Srbiji.

Tapšući Vučića po ramenu, razni međunarodni zvaničnici praktično saučestvuju u operaciji ubijanja kritičke misli u našoj zemlji. Njena posledica je da će u Srbiji uskoro postojati samo od vlasti strogo kontrolisani mediji koji će veličati “mudru i državotvornu politiku” Aleksandra Vučića i njegove bratije.

PSG snažno podržava redakciju Vranjskih, koja je ugašena usled katastrofalnih i dugotrajnih političkih pritisaka, kao i vlasnika ovog nedeljnika Vukašina Obradovića.

Podržavamo i redakciju Krika i njegovog urednika Stevana Dojčinovića, koji su izloženi brutalnim napadima vladajućeg Pokreta socijalista zbog istraživačkih tekstova o stanu predsednika ove stranke i ministra odbrane Aleksandra Vulina.

PSG je zabrinut i zbog najave da će vlast tokom izrade novih medijskih zakona pokušati da uđe u regulaciju interneta sa očiglednim ciljem da dodatno ograniči medijske slobode i slobodu izražavanja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare