Prvo takmičenje u Evropi krunisano medaljama

NIŠ

Sofija Rodić, mlada sportistkinja iz Niša koja se opredelila za pomalo neobičan sport u Srbiji, brzo klizanje, na takmičenju u Budimpešti ‘’Olimpijska nada’’ osvojila je tri medalje. Ona je na takmičenju bila druga u ukupnom plasmanu, a u dve trke osvojila je još dve srebrne medalje. Vremena koja je postigla u ovim trkama  su u prva 3 ostvarena vremena u Evropi. Takmičenje je održano   25. i 26. septembra.

                     ‘’Sofija je na ovo takmičenje otišla bez i jednog treninga na ledu od 11. marta, a deca koja su učestvovala na tom takmičenju nisu prestajala sa treninzima i bukvalno su imali treninge sve vreme do takmičenja’’- kaže otac Sofije Rodić, Petar Rodić.

                        Spfiji to, međutim, nije smetalo da izađe na led, da sve od sebe i pokaže da ni pauza od nekoliko meseci ne može da je spreči da dođe do medalje.

                      ‘’ Budući da se Sofija nije pripremala za ovo takmičenje pojavila se na stazi ne razmišljajući o rezultatu. Otišla je da uživa, da posle duže pauze oseti led ispod svojih klizaljki i da se zabavi jer nije bilo nikakvih očekivanja. U Beogradu nije mogla da trenira jer ledena dvorana još ne radi, nema leda, a Bugarska nije dozvoljavala stranim takmičarima da uđu u zemlju zbog virusa’’- kaže Petar Rodić.

                       Madjarska je velesila u brzom klizanju i ima dosta svetskih i olimpijskih sampiona. U zemlji postoji 28 olimpijskih dvorana i preko 20 klubova u kojima se pripremaju takmičari u brzom klizanju.

                       Samo takmičenje je proteklo u najboljem redu i organizacija je bila na vrhunskom nivou. Epidemioloske mere zastite su bile od pocetka do kraja takmicenja.

Takmicenje je okupilo 105 takmičara iz desetak  klubova iz Madjarske sa jedne strane i Sofije sa druge strane .

                        Kategorija u kojoj je Sofija učestvovala okupila je najbolju decu iz Madjarske. Trke su bile zanimljive , uzbudljive i napete do samog kraja.

                       ‘’Poceli smo loše i Sofija je bila 5 na 777 metara, ali to joj nije poljuljalo samopouzdanje i na 333 metra je bila  2 i na 500 je osvojila 2 mesto. U ukupnom plasmanu je bila 2. Finalna trka na 500 metara je bila toliko uzbudljiva , napeta a i neizvesna do samo kraja pa je na kraju bilo suza i radosnica i suza zbog izgubljene medalje’’- kaže Petar Rodić.

                       Zbog situcaje covida 19 nije bilo takmičara iz drugih zemalja ali rezultate koje je Sofija postigla su vrhunski i ona je trenutno medju vodećima takmičarima u Evropi,što se može videti ma sajtu ” short track online info”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare