Marinković: Korona gora od povreda

LESKOVAC

Rukometna Arkus superliga počinje utakmicama prvog kola koje se igraju ovog vikenda. Liga broji 16 klubova koji su podeljeni u dve grupe. Leskovačka „Dubočica 54“ u hali SRC „Dunočica“ dočekaće ekipu Spartaka iz Subotice. Utakmica se igra u subotu od 19 časova, bez prisustva publike u cilju sprečavanja širenja virusa korone. Kapiten Leskovčana Aleksandar Marinković kaže da „Dubočica“ očekuje bodove i tešku utakmicu, ali i provenjuje da ekipa u narednu sezonu ulazi igrački jača.

„Došlo je pet igrača, mislim da smo se izuzetno pojačali na poziciji gomana, jer je došao jedan od najiskusnijih golmana u ligi. To se videlo i na par prijateljskih utakmica. Verujem da možemo da ponovimo rezultat iz prošle sezone, kada smo bili peti. Mada, realno, mislim i da su nas protivnici u početku potcenili, što smo mi i iskoristili. Kad su nas shvatili ozbiljno, već je bilo teže, a pored toga su nas sustigle i neke povrede…“

Poseban problem je napravila korona.

„Veliki problem, jer biti šest meseci bez treninga i utakmica je verovatno najduža pauza u karijeri većine igrača, čak i kada su bili povređeni“ primećuje Marinković.

„To će biti veliki problem svima u nastupajućoj sezoni, ali smo tu svi u istoj poziciji. Mi ćemo imati i dodatni problem zbog zabrane prisustva gledaoca na utakmicama, jer smo ekipa koja je u prošloj sezoni imala najveću posetu na svom terenu. Nama je bukvalno publika dodatni igrač na terenu, jer se dešavalo da nam daju takav vetar u leđa da na osnovu toga i dobijemo neke utakmice. Tu će biti u prednosti one ekipe koje su imale po stotinak gledalaca, a ne punu halu kao mi. Nadam se samo da će doći do nekih olakšica, pa da recimo može da se dozvoli da se na tribinama nađe na primer 20% gledalaca od kapaciteta hale.“

Zainteresovani navijači „Dubočice 54“ moći će da utakmicu prate u direktnom prenosu preko interneta, a detaljnije informacije o tome se nalaze na sajtu Rukometnog saveza Srbije (https://rss.org.rs/).

Neka Vaš komentar bude prvi na "Marinković: Korona gora od povreda"

Ostavite komentar