Prvih 10 klupa za mame iz Medijane

   NIŠ

                           Gradska opština Medijana je prva opština u Srbiji koja je dobila klupe za mame – dojilje, čime najveća niška opština nastavlja dugoročnu politiku podrške roditeljstvu. Od ukupno 10 klupa prva je postavljena kod niškog Doma zdravlja između ulaza 3 i 4 iz pravca Bulevara Nemanjića, a na  glavnom ulazu ove ustanove uskoro će biti locirana još jedna. Klupe su donacija  „Rosa vode“  u okviru kampanje „Beba bira gde“, mamama i građanima Gradske opštine Medijana, za lakše odgajanje potomstva i pružanje uslova za zdravo odrastanje.

                      -U znak dosadašnje saradnje sa donatorima Gradska opština Medijana je prva opština u Srbiji na čijoj teritoriji će biti postavljeni mobilijari ove vrste. Na ovaj način najveća niška opština nastavlja realizaciju projekata u okviru pronatalitetne politike po čijim je rezultatima postala prepoznatljiva, i nosilac je nagrade Ponosna kolevka „Pokreta za decu tri plus“ iz Čačka, kao peta opština u Srbiji po izdvajanjima za nove generacije i pospešivanje rađanja,  rekao je predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić uz napomenu da je obaveza Medijane da bude uvek među najboljima posebno kada je reč o najmlađima.

                            Po jedna klupa naći će se i u Svetosavskom parku, na Trgu 14. oktobra, Trgu kralja Aleksandra, Trgu Patrijarha Pavla, na keju pored Nišave, u naselju Brzi Brod, kao i dve klupe u Čairskom parku. Zahvaljujući saradnji Gradske opštine Medijana sa „Rosa vodom“ Dom zdravlja u Nišu je pre dve godine dobio Školu roditeljstva, namenjenu trudnicama i mladim bračnim parovima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare