Milenković poželeo srećan početak školske godine

VRANJE

Svim đacima, a posebno prvacima i njihovim roditeljima, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković čestitao je polazak u školu i početak nove školske godine.

Zbog pandemije koronavirusa dobrodošlicu prvacima poželeo je na otvorenom, izvan školskih učionica.

„Ovo je poseban dan za đake prvake i njihove roditelje, jer predstavlja novu fazu u njihovom odrastanju i sazrevanju. Školsku godinu počinjemo u vrlo specifičnim uslovima zbog pandemije koronavirusa“, rekao je Milenković.

Gradonačelnik je dodao da je rukovodstvo Grada održalo sastanak sa direktorima škola kako bi se uverilo da je sve spremno za bezbedan povratak đaka u školske klupe.

„Za narednih mesec dana obezbeđeno je preko 15.000 maski za 753 đaka prvaka sa teritorije Grada Vranja. Svi đaci prvaci će i ove godine dobiti po pet hiljada dinara od Grada kao pomoć roditeljima, koji već imaju dovoljno izdataka“, istakao je prvi čovek Grada.

Đacima je poželeo da budu vredni i pažljivi, slušaju roditelje, učitelje, nastavnike, profesore, jer svi su na istom zadatku.

„Želimo da izgradimo društvo zasnovano na znanju. Onoliko koliko znamo, toliko i vredimo. Srećan početak školske godine i budimo odgovorni“, istakao je gradonačelnik Milenković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare