Prvi slučaj razrešenja sudije u Osnovnom sudu u Vranju

VRANJE

Drugostepenom odlukom Visokog saveta sudstva, sudija Osnovnog suda u Vranju, Marija Janićijević razrešena je dužnosti sudije.

„Od strane Visokog saveta sudstva dostavljena je Odluka o prestanku sudijske funkcije imenovane sudije usled njenog razrešenja sa sudijske funkcije, zbog izvršenog teškog disciplinskog prekršaja predviđenog Zakonom o sudijama i Etičkog kodeksa. Navedena odluka je pravnosnažna i imenovana sudija je prestala da radi. Ovo je prvi slučaj razrešenja sudije u Osnovnom sudu u Vranju. Sudija ima pravo žalbe Ustavnom sudu u roku od 30 dana od dana dostavljanja odluke“, saopšteno je iz Osnovnog suda u Vranju.  

Janićijevićeva je sudijske funkcije razrešena prvostepenom presudom, aprila 2019. godine. Prigovor na tu odluku je odbijen 27. avgusta pred Visokim savetom sudstva. Odluku o prestanku sudijske funkcije imenovane sudije 2. septembra dobio je Osnovni sud u Vranju i sada se  čeka da odluka bude objavljena u Službenom glasniku.

Na društvenim mrežama pre godinu dana, pažnju javnosti sudija Janićijević je privukla obnaženim fotografijama o čemu su pisali  pojedini mediji što je privuklo pažnju srpske javnosti.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare