Prvi put noćni odvoz smeća u Nišu

NIŠ

U JKP „Mediana“ počeo je sa radom noćni odvoz smeća iz nadzemnih i podzemnih kontejnera u gradskoj zoni što bi trebalo da utiče na poboljšanje javne higijene i unapredi efikasnost rada ekipa na terenu.

      Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski obišla je monitoring centar u JKP „Mediana“ i ekipe za sakupljanje i transport otpada iz kontejnera na nekoliko lokacija u gradu.

     „Bilo je kritika u vezi sa javnom higijenom u gradu, naši ljudi kažu da nam je grad prljav i zbog toga je u JKP „Mediana“ uvedena i treća smena, što do sada nije bio slučaj. Verujemo da će sada kada se kontejneri prazne i tokom noći, ne samo danju kada je teže zbog gužve u saobraćaju, grad biti čistiji i da će se rezultati videti za najviše tri do četiri meseca“, rekla je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

     Ona je istakla da se iz Centra za monitoring u svakom trenutku vidi i popunjenost kontejnera, u kom delu grada su ekipe, koliko je radnika na terenu i kako rade.

    „Tu smo da kritikujemo, da ukažemo kada nešto nije dobro, ali i da pohvalimo kada je dobro, ali ono što je najvažnije jeste da će naši građani reći da li je ovaj način dobar i da li daje rezultate. Mi svakako verujemo da će grad biti lepši, čistiji i uredniji, što je posebno važno tokom predstojećih praznika kada očekujemo veliki broj turista i kada treba da pošaljemo lepšu sliku o našem gradu“, navela je gradonačelnica.

     Ona je rekla da će i tokom proleća, biti nastavljena akcija ozelenjavanja, uređenja i čišćenja grada, a da će ovaj način rada biti motiv više i za zaposlene u „Mediani“, ali i za sve građane kako bi grad bio čistiji.

    Direktor JKP „Mediana“ Ivan Mihajlović rekao je da je ovo početak novog načina rada jer se prvi put organizuje noćni odvoz smeća.

    „To će povećati efikasnost u našem radu i ujedno će naše građane ujutru dočekati čistiji grad. Večeras je na terenu sedam ekipa, počeli smo na lokacijama u centru grada, a plan je da se ovaj način rada proširi na čitav grad“, rekao je Mihajlović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare