Prvi CD vokalne grupe Konstantin

NIŠ

 

Vokalna grupa Konstantin iz Niša, koja postoji od 2008. godine,  izdala je svoj prvi CD.

Ova autentična vokalna grupa, kojom se sa pravom Nišlije ponose, jer su osobeni i neguju “svoj” zvuk,  održala je  preko četrdeset solističkih koncerata i nastupala na mnogim muzičkim festivalima u Srbiji i inostranstvu, a  nosilac je i značajnih domaćih i međunarodnih  priznanja.  

Na albumu  se nalazi 12 pesama i  nosi naziv “U cik zore još se peva”.

“Pesme koje se nalaze na albumu su nove i autorske, a ima i nekoliko  nekoliko evergrin obrada koje su obojene zvucima starog niškog gradskog melosa. Ove pesme su urađene  u modernim aranžmanima sa primesama džeza kao i zvucima primorskih melodija. Devet numera je u vokalno-instrumentalnim aranzmanima a tri su otpevane a cappella”, kaže Bojan iz grupe Konstantin.

Na pesmama je radilo nekoliko kompozitora, aranžera i tekstopisaca kao što su   Vladimir Graić, Leontina Vukomanović, Milan Ignjatović, Aleksandar Petković, Dragan Dimić Dimke, Svetlana Cvetičanin, Igor Nikolić, Milan Ignjatović, Dalibor Marković, a među njima je i Bojan Stanković.

Album je sniman i produciran u tri studija u Beogradu i Nišu: studio “Karaburma” Zorana Ivkovića, studio “WaveNebula” Anastasa Kamenovića i studio “Revolution by Graja” Vladimira Graića.

Na prvom albumu grupa  Konstant ima i goste, vokalnu solistkinju Nad Jovanović iz Niša i duo “Moderato” iz Beograda.

Vokalna grupa Constantine će povodom izlaska svog prvog kompakt disk izdanja imati promociju u Radio Beogradu 19.oktobra.

I za Nišlije omiljena grupa Konstantin ima iznenađeje. Koncert kojim će obeležiti desetogodišnjicu postojanja vokalnog sastava biće idržan u Nišu  2.novambra u velikoj sali Doma vojske.

Grupa Konstantin osnovana u Nišu od strane muzičkih entuzijasta i muzičara sa ciljem, kako kažu “   promovisanje i afirmacija kamernih i netradicionalnih vokalnih sastava kao i očuvanje muzičke kulture Niša, Srbije a i šire.

Repertoar grupe je raznolik i bazira se na delima domaćih i stranih muzičkih autora u domenu etno, pop, rok, džez, filmske i crkvene muzike kao pokušaj da se prošire tradicionalne granice.

Repertoar grupe uključuje muziku XX i XXI veka kao i različite melodije koje su komponovane u ranijem periodu koje pripadaju etno i crkvenoj muzičkoj tradiciji, a sadrži originalne aranžmane kao i posebno pisane aranžmane od strane članova grupe.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare