Prvacima po 6. 000 dinara iz budžeta

VRANJE

Prvaci na teritoriji grada Vranja dobiće po 6.000 dinara iz budžeta, odlučeno je na sednici Gradskog veća.

Usvojen je Predlog odluke o utvrđivanju visine novčane pomoći učenicima prvog razreda osnovnih škola na teritoriji grada Vranja što je bio preduslov za dodelu ove pomoći.

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojen je i Tekst javnog poziva za dodelu finansijskih sredstava za realizaciju programskih aktivnosti uspostavljane i jačanje udruženja u oblasti poljoprivrede na teritoriji grada Vranja za 2022. godinu.

Razmatran je i prihvaćen Nacrt Programa kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji grada Vranja od maja 2022. do kraja 2023. godine. ,,U cilju upravljanja kvalitetom vazduha na teritoriji grada Vranja uspostavljen je sistem praćenja i kontrole stepena zagađenja vazduha i održavanje baze podataka o kvalitetu vazduha u okviru Lokalne mreže mernih mesta. Pored mernog mesta iz državne mreže za automatsko praćenje kvaliteta vazduha, mrežu monitoringa kvaliteta vazduha na teritoriji grada Vranja čine merna mesta u osnovnim školama ,,Svetozar Marković” i ,,Jovan Jovanović Zmaj” u Vranju i osnovnoj školi ,,Predrag Devedžić” u Vranjskoj Banji, kao i merno mesto u vrtiću ,,Neven” PU ,,Naše dete””, rekla je gradska većnica Danijela Milosavljević.

Članovi Gradskog veća dali su zeleno svetlo na Odluku i Tekst javnog oglasa o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Vranja, javnim nadmetanjem,

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare