Prva beba u 2019. godini u Vranju devojčica

VRANJE

U Porodilištu Opšte bolnice u Vranju već dugo godina nije se desilo da tokom novogodišnje noći  na svet ne dođe ni jedna  beba kao što je to sada bio slučaj.

Prva beba se rodila 1. januara u 10 sati i 55 minuta. Reč je o devojčici koja je teška 4 kilograma i dugačka 55 centimetara.

Nju je na svet donela Ramejsa Elezi iz Biljače kod Bujanovca

Pomoćnik gradonačelnika dr Aleksandar Stajić i gradski većnik dr Miroljub Stanković posetili su tokom jutra Porodilište i obišli majku prvorođne bebe i uručili vaučer u od 50.000 dinara.

„Ova novogodišnja noć je bila izuzetak jer se prva beba u Novoj godini rodila u prepodnevnim satima i zato smo odlučili da dođemo 2. januara kako bi se porodilja malo odmorila. Darivali smo skroman poklon u ime rukovodstva grada Vranja i na nama je da prvorođenoj bebi poželimo srećno detinjstvo. Želim da iskoristim priliku da čestitam svim građanima srećnu 2019. godinu i poželim da bude mnogo uspešnija“ – rekao je dr Stajić.

Istog dana u vranjskom Porodilištu rođeni su još jedna devojčica i dva dečaka.

Prema podacima, u Vranju se svake godine rađa manje beba. U 2018. godini rođeno je 1.487 devojčica i dečaka, za 19 manje nego u 2017.

Lokalno rukovodstvo u Vranju već sedam godina obilazi i daruje prvorođenu bebu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare