“Pruži korak” do 5. oktobra

NIŠ

               “Pruži korak”, humanitarna akcija  koju su pokrenuli Tamara Klarić i Bogdan Stevanović, volonteri NURDOR-a, a za izgradnju Roditeljske kuće u Beogradu traje do 5.oktobra. Volonteri Tamara i Bogdan, pešačili su od Niša do Beograda nedelju dana i za to vreme putem aplikacije “Pruži korak” prikupljali sredstva za NURDOR. Za svaki njihov kilometar, društveno odgovorne kompanije Nurdoru su uplatile odgovarajuću nobčanu naknadu. Aplikacija i dalje živi, i može da joj se pridruži svako ko je instalira putem mobilnog telefona. Akcija traje do 5. oktobra.

                   Tamara i Bogdan su na humanitarni put dug 260 kilomatera krenuli iz Niša ispred Hematoonkološkog odeljenja Dečije interne klinike. Oni su svoje obećanje ispunili, stigli su u Beograd, a sada je na nama da napravimo što više koraka za novu roditeljsku kuću u Beogradu.

                    “Tamara i Bogdan su u četvrtak protekle nedelje stigli u Beograd gde su ih sačekali članovi NURDOR-a. To je veliki poduhvat ovo dvoje mladih ljudi, velika hrabrost, ali i velika podrška malim pacijentima”, kaže Marija Tomić iz NURDOR-a.  “Drago nam je i da se puno ljudi uključilo u ovu akciju, a do 5.oktobra mogu da nastave sa šetnjama, a njihove korake beleži aplikacija na njihovim mobilnim telefonima. Oni koji se nisu uključili do sada mogu to da učine već danas jer još uvek nije kasno za to”.

                    Aplikacija se jednostano instalira, a pokazuje koliko smo koraka svakog dana prešli i koliko je to u dinarima. Društveno odgovorne firme “otkupljuju” korake i uplaćuju sredstva na račun NURDOR-a za novu roditeljsku kuću u Beogradu.

                   “U Beogradu postoje tri roditeljske kuće ali su one privremenog karaktera, tako da bi nam izgrdanje ove puno značila”, dodaje Marija Tomić. “Kuća je namenjena svoj deci koja dolaze da se leče u Beogradu, tako da je opravdano da svi i pomognemo kao što je cela Srbija pomogla da se izgradi hamatoonkološko odeljenje u Nišu. Inače Roditeljske kuće postoje i u Nišu i u Novom Sadu”, zaključuje Tomoć.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare