Sajam u Kavali i privrednici iz Srbije

LESKOVAC-KAVALA

Na prestižnom međunarodnom sajmu KAVALA EXPO 2019. pored domaćina iz Grčke učestvovali su i privrednici iz Srbije, Turske, Kipra, Rumunije, Bugarske, Rusije, Moldavije…

U delegaciji Privredne komore Srbije – Regionalna privredna komora Jablaničkog i Pčinjskog okruga (PKS RPK Leskovac) bilo je četrdesetak firmi iz Srbije.

Izuzetno interesovanje posetioca i privrednika bilo je na štandu PKS RPK Leskovac, „Simpa“ iz Vranja, kome je ponuđeno i otvaranje predstavništva u Grčkoj.

Pored „Jugproma“ iz Leskovca, jednog od naših najvećih proizvođača smrznutog voća i povrća, Grci i Rusi su tražili saradnju sa „Bimteksom“ , „Prvom petoletkom“ iz Trstenika, „Iberom“ iz Bosilegrada, kao i proizvođačima protivgradnih stubova iz Jagodine.

Delegacija iz Severne Osetije, koja je posetila štand PKS RPK Leskovac tražila je mogućnost saradnje sa Srbijom i najavila dolazak velike delegacije početkom iduće godine.

Direktor PKS RPK Leskovac Goran Jović dogovorio je sa predsednikom Komore Kavale veliki forum bivših grčkih studenata u Srbiji, a sada biznismena u cilju povezivanja i jačanja ekonomskih odnosa Grčke i Srbije. U severnoj Grčkoj ima preko 5.000 bivših studenata koji su fakultete završili u Srbiji i koji su emotivno vezani za zemlju svog studiranja a neki od njih su stupili u brak sa našim državljankama.

Prijatelji iz Komore Kavale su za privrednike iz Srbije obezbedile besplatan štand i svu uslugu oko kontakata i korespidencije.

Spoljno-trgivinska razmena Srbije je, od nekadašnjih 360 miliona evra, u 2018. godini dostigla cifru od 484,4 miliona evra i ima porast u ovoj godini oko 10,6% u odnosu na period iz 2017.godine.

„Nadamo se“, kaže Goran Jović direktor PKS RPK Leskovac i predstavnik PKS u Grčkoj, „da ćemo saradnju i dobre prijateljske odnose pretopiti u još veću ekonomsku saradnju.“

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o
Проститутки Бишкека